En varm säng för natten

Partille

Gratulerar Marit Hesse som nu tar över som ordförande i kommunstyrelsen.Det är positivt att vi har så många kvinnor på ledande positioner i Partille kommun. Jag har bott i kommunen i snart 60 år och är en stolt Partillebo och har upplevt hur Partille utvecklats på ett mycket positivt sätt.

Nu är min förhoppning att vi får fokus på att de allra svagaste i samhället, ”våra tiggare” och ”uteliggare” som lever ett mycket svårt liv. Många sover på gatan eller i skogen, en del åker in till Centralstationen för att få lite värme, men blir utslängda av vakter efter cirka två timmar. Detta är en ohållbar situation. Nu när vintern kommer och det blir kallt hoppas jag att det går att ordna en varm sovplats till alla som behöver. I Göteborgs kommun finns natthärbärgen för de allra mest utsatta. Min förhoppning är att ingen ska behöva sova ute, inte någonstans och inte i vår kommun heller.

Kerstin Zachrisson