• Bilder: Adam Andersson
    Emma Stedstad är en av spelarna i Handboll för alla.
  • Camilla Andersson är tränare och grundare till Handboll för alla.
  • Emil Hvenfeldt.
  • Henrik Lorentzon.

Drömmer om ett seriespel

Handboll

Handboll för alla bjöd in till öppen träning för nya spelare och andra ledare att inspireras. Nu hoppas Sävehoflaget få tillräckligt med motståndarlag för att kunna ingå i ett seriespel.

Handboll för alla är ett handbollslag för personer med funtionsvariationer som startade för två år sedan. Sedan dess har man blivit 38 spelare i laget mellan sju och 39 år och under förra veckan bjöd man in till öppen träning för nya spelare och ledare.

– Vi vill inte bara ha nya spelare till vår verksamhet utan också att andra ledare och föreningar ska ta steget att starta ett liknande lag. Det finns inte så många lag igång just nu och i Göteborg har vi inga motståndare. Även om det är mycket arbete bakom så är det inte så svårt att göra, säger Camilla Andersson, en av grundarna till Handboll för alla.

I dagsläget finns fyra cuper som laget kan delta i, men förhoppningen och målsättningen på längre sikt är att det ska kunna startas upp seriespel för lag med spelare med funktionsvariationer.

– Vi väx­­er­ hela tiden för det är ofta någon som får med sig någon klasskamrat eller arbetskamrat till träningarna. Det vore väldigt roligt om vi kunde börja spela matcher också, säger Camilla Andersson.

  • Adam Andersson031-98 50 67