William Bogojevic. Arkivbild: Adam Andersson

Blytung derbyförlust för Sävehof

Handboll

29–29 och Sävehofanfall – då tappade gästerna bollen och fick se Redbergslid avgöra bortaderby i tom bur med bara två sekunder kvar av matchen.

Säsongens andra derby mot Redbergslid skulle bli precis lika dramatiskt som det första (slutade oavgjort). Det såg dock inte speciellt ljust ut för Sävehof under matchinledningen. Det var nämligen Rik som tog kommandot i matchen och skaffade sig en fyramålsledning efter drygt 20 spelade minuter. En fyramålsledning som också hann utökas innan Sävehof kunde börja jobba sig tillbaka under slutminuterna av den första halvleken.

– Vi får en knackig inledning, men lyckas ta oss tillbaka så att de bara leder med tre mål i paus, säger Sävehofspelaren William Bogojevic.

Bogojevic som var tillbaka efter en tids sjukdom och som bara gjort två träningar inför derbyt skulle inte visa några som helst tecken på att han legat i sängen i drygt två veckor. Niometersspelaren var nämligen en stor anledning till att Sävehof krigade sig in i matchen i den andra halvleken och gav sig själva chansen att vinna.

– Jag ska inte sticka under stolen med att det var jobbigt att spela idag, men jag fick klartecken att vara med i alla fall så jag är så pass frisk. Vi sliter väldigt hårt i den andra halvleken. Det är ingen vacker handboll direkt, säger Bogojevic.

Faktum är att Sävehof till slut skulle ha tillställningen i egna händer. Vid ställningen 29–29 vann gästerna bollen och såg ut att få det sista anfallet i matchen. Partillelaget hade dock Jonas Larholm utvisad och tog ut målvakten för att spela sex-mot-sex och när just William Bogojevic missade en passning kunde istället Rik vända och kontra in 30–29 i öppet mål med två sekunder kvar och därmed vinna matchen.

– Det är tillfälligheter som avgör. Jag tyckte vi blev lite stillastående i sista anfallet så jag försökte göra någonting och sedan blir det en olycklig passning, säger Bogojevic som med sina tio mål var matchens gigant i övrigt.

– Det är inte värt någonting när vi inte vinner, säger William Bogojevic.

 

30–29

Redbergslid–Sävehof

Handbollsligan

Målen, Sävehof: William Bogojevic 10, Oskar Sunnefeldt 5, Sebastian Karlsson 4, Viktor Ottosson 3, Jonas Larholm 2, Joakim Larsson 2, Jonathan Edvardsson 2, Tobias Torbjörnsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67