• Bild: Leif Lundvall
    Avancerar. Alexander Bernhardsson tar steget upp till superettan och Örgryte IS.

Bernhardsson lämnar Sif – klar för Öis

Fotboll

För drygt ett år sedan spelade han i division 4 med Jonsereds IF. Den gångna sommaren tillhörde han Sävedalen i division 2. Nu är Alexander Bernhardsson klar för superettanklubben Örgryte IS.

Att det går fort i hockey är ett vedertaget uttryck, men nu har Partillesonen Alexander Bernhardsson visat att det kan gå undan i fotboll också. Säsongen 2017 spenderade nämligen den nu 20-årige yttermittfältaren med Jonsereds IF i division 4. Där imponerade han så pass att han till den här sommaren fick chansen i division 2 med Sävedalens IF där han inte väntade länge med att göra avtryck.

”Väldigt bra säsong”

– Jag har lärt mig väldigt mycket den här säsongen faktiskt. Jag gillade direkt hur Sävedalen spelade och det finns en del rutinerade spelare som jag kunnat lära mig mycket av. Självklart var det tråkigt att vi inte gick upp med laget, men för min del har det varit en väldigt bra säsong, säger Alexander Bernhardsson.

Nu kommer också belöningen. Bernhardsson har nämligen skrivit på ett kontrakt med superettanklubben Örgryte IS.

– Det känns väldigt bra. Tränarna har sagt att de har en plan för mig och har visat hur de vill att jag ska spela och det påminner mycket om min roll i Sävedalen. Jag är supertaggad att se hur jag klarar mig på den nivån, säger Bernhardsson till Partille Tidning.

Vill följa Ludwigson

Vad säger du om resan du gjort från division 4 till super­ettan på drygt ett år?

– (Skratt) Ja, det har gått snabbt. Det är ett stort steg att ta, men jag tycker det är roligt att det gått fort.

Inför den här säsongen lämnade anfallaren Gustav Ludwigson Sävedalens IF för Örgryte. Ludwigson kom även han till Sif från division 4 och har nu gjort stor succé i Öis. Bernhardsson hoppas kunna göra likadant.

– Det är väldigt inspirerarande att se hur bra det gått för honom och han har visat att det går. Det hade verk­ligen varit kul att kunna göra en liknande resa som han har gjort. Han är verkligen en som jobbar hårt och han har gjort jobbet för att ta sig dit. Det gäller för mig att också göra det, sedan återstår det att se om det räcker, säger Bernhardsson och fortsätter:

– Målet är helt klart att ta en plats i startelvan. Jag kommer kämpa stenhårt för det, säger Alexander Bernhardsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67