• Bild: Live Nation
    Benjamin Ingrosso.
  • Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
    Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.

Benjamin Ingrosso klar för P3 guld

Kultur

Nu är det klart att Benjamin Ingrosso, Mwuana och Norlie & KKV med Estrad ansluter till skaran artister som uppträder på P3 guld i Partille arena i januari. Därmed är alla liveuppträdanden klara till musikgalan.

Sedan tidigare är Markus Krunegård med Miriam Bryant, Viagra Boys, Imenella, Seinabo Sey och Little Dragon bokade. Och i dag presenterade P3 guld de sista liveakterna – som alltså blir Benjamin Ingrosso, Mwuana samt Norlie & KKV med Estrad.

– Ser så sjukt mycket fram mot P3 Guld och att få framföra min musik med ett fett nummer. Hoppas jag får se er alla där, säger Benjamin Ingrosso i ett pressmeddelande.

Benjamin Ingrosso har totalt över 75 miljoner streams på Spotify. Tidigare i år representerade han Sverige i årets Eurovision Song Contest med låten “Dance you off”, som sålde platina efter bara några veckor. Han vann även en Rockbjörn i kategorin Årets manliga liveartist.

Benjamin Ingrosso är aktuell med sitt första album, Identification och har under hösten varit ute på en Sverigeturné med 20 stopp.

Mwuana tog hem priset för Årets hiphop/r’n’b på P3 guld i år. 2019 släpper han ny musik och inleder året med att premiära sin kommande singel Show stopper på galan den 19 januari.

– Det känns mäktigt att inleda året på en så stor scen som P3 guld ändå är, extra stort eftersom jag vann Årets hiphop/r’n’b förra galan. Det blir som att visa hur jag förvaltat fansens kärlek, hälsar Mwuana i ett pressmeddelande.

Norlie & KKV gör 2019 sitt tredje uppträdande på P3 guld och den hr gången har de med sig Estrad. Tillsammans ligger de bakom sommarhiten Mer för varandra, som nyligen sålde tre gånger platinum med över 26 miljoner streams.

– Vi har alltid haft skitkul på P3 Guld. Därför har vi svårt att tro att vi inte skulle ha det i år igen.

Galan arrangeras för tredje året i rad i Partille arena. Vilka artister som har nominerats till priserna i de nio kategorierna offentliggörs den 28 november.

P3 Guld 2019 äger rum lördag 19 januari och direktsänds i P3, SVT1 och SVT Play kl. 21.00. Programledare är Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.