Är handboll, innebandy och fotboll viktigare än konståkning?

Partille

Nu har ishallen precis öppnat här i Partille och konst
åkarna och hockeyspelarna kan äntligen börja med sina isträningar. Partille konst
åkningsklubb och Partille hockey får slåss om tiderna och ingen av klubbarna kan få tillräckligt med istid till sina medlemmar.

Det finns en väldigt enkel orsak till detta, vi har bara en ishall! Om vi skulle bygga en till ishall skulle både hockeyn och konståkarna få den istid som klubbarna behöver.

Det är mer än hundra pojkar och flickor som står i kö och vill börja i konståkning som inte får plats. Om det skulle byggas en till ishall i kommunen skulle vi kunna ha fler istider och kön skulle kunna minska. Dessutom skulle vi i konståkningen kanske inte behöva vara tre grupper på isen samtidigt och då få större isyta som vi ofta behöver.
Om man ska bli riktigt bra i konståkning måste man lägga ner flera timmar i ishallen, men nu när det bara finns en ishall är det inte lika lätt. Vår ishall är inte heller den fräschaste, kommunen har inte gjort om inne i ishallen sen den byggdes 1981.

Besökare till våra tävlingar klagar på att det är den kallaste hallen de varit i och elen krånglar. Nu har de faktiskt gjort i ordning omklädningsrummen, så det är i alla fall en början.
Allmänhetens åkning börjar snart i ishallen. Då är det alltid fullt på isen, så inte heller då kan vi konståkare få extra isträning.

När man jämför med andra sporter i kommunen får de många fler träningstider och fräschare lokaler, de har precis fått två nya träningshallar.
Partille kommun verkar tycka att det är för dyrt att bygga en till ishall, men de hade råd att bygga Partille arena och nya Vallhamra IP.
Varför kan inte kommunen lägga lika mycket pengar på våra issporter och bygga en till ishall som vi faktiskt behöver?
En glad konståkare som behöver en ny ishall