Foto: PBA
Jesper Svensson.

Svensson tvåa i EBT-rankingen

Bowling

Årets sista tävling på Europatouren är spelad – då står det klart att Pergamonspelaren Jesper Svensson slutar tvåa i årets EBT-ranking och är därmed kvalificerad till tourfinalen.

I helgen avgjordes Norwegian Open i Oslo. I och med det är årets samtliga tävlingar på Europatouren spelade och när dessa sumeras kan det konstateras att Team Pergamons stjärnspelare Jesper Svensson slutar på en andraplats i EBT-rankingen (European Bowling Tour). Svensson som tidigare vunnit EBT-rankingen fick det här året ge sig mot sin amerikanska konkurrens på proffstouren, Anthony Simonsen.

– Givetvis är det kul att sluta på en andraplats i EBT-rankingen. Samtidigt avgörs det ju lite beroende på hur många tävlingar man deltar i och jag har inte spelat så många under året, säger Jesper Svensson.

Europatouren har i år stundtals krockat med tävlingar på världstouren och PBA-touren vilket bidragit till att Svensson fått stå över ett ganska stort antal.

Nu väntar trots allt den stora rankingfinalen dit de åtta bästa spelarna från året går och där kommer alltså Jesper Svensson delta.

– Det är såklart skönt att vara en av de spelarna som göra upp om sluttiteln för europarankingen, säger Svensson.

När Partille Tidning når honom befinner han sig i USA. Just nu är Svensson på andra sidan Atlanten för att slåss om titlar på PBA-touren. Det är tre tävlingar inom loppet av dryga veckan där den sista är en form av final från de två inledande. Den första tävlingen kan redan nu sumeras och där slutade Svensson på en 16:e plats efter en trevande inledning, men väldigt stark avslutning.

Topp 18 från de två första tävlingarna får spela vidare i den tredje tävlingen.

På plats i USA och tävlar på proffstouren är även Pergamonspelarna Martin Larsen, Osku Palermaa, Daniel Fransson och Kim Bolleby.

  • Adam Andersson031-98 50 67