Bild: Adam Andersson
William Bogojevic.

Stockenberg: ”Ledsen för grabbarna”

Handboll

Hade ledningen med 45 sekunder kvar och bollen i handen, men det räckte inte hela vägen. Med fyra sekunder kvar tappade Sävehof segern och fick vända hem från Eskilstuna med en poäng i bagaget.

Det skulle bli en högdramatisk historia när Sävehofherrarna gästade Eskilstuna GUIF under onsdagskvällen. Det blev ingen vidare fartfylld och välspelad matchinledning, men däremot en tät sådan.

– Det kändes lite som att vi bytte mål med varandra. Inget av lagen är speciellt bra i försvaret och offensivt lyckas båda med det vi vill göra, säger Sävehoftränaren Andreas Stockenberg.

Ställningen i halvtid var 15–15 efter inte minst fyra mål från Sävehofs framtidsman Oskar Sunnefeldt som också hade en strålande match i senaste derbyt mot Alingsås.

Den andra halvleken skulle sedan bli klart tuffare än den första rent spelmässigt. Inte minst i försvars- och målvaktsspelet. Det var ändå Eskilstuna som hade ett litet kommando i matchen tills drygt tolv minuter återstod av tillställningen. Då lade Sävehof i en extra växel.

– Därifrån är det vi som för matchen, säger Andreas Stockenberg.

Det såg också ut att räcka hela vägen till seger. Sävehof hade nämligen ledningen med 28–27 och bollen i egna händer när 45 sekunder återstod av tillställningen. Då blev gästerna avblåsta för passivt spel.

– Vi blir avblåsta efter tre och en halv passning. Domarna menar att vi inte försöker och går bakåt, men det har vi på video att vi inte gör. Det känns som en stöld, säger Stockenberg.

Eskilstuna tog chansen och spikade slutresultatet 28–28 med fyra sekunder kvar av matchen.

– Hade någon frågat mig på förhand om jag varit nöjd med en poäng borta mot GUIF så hade jag varit det för de är svårspelade och skickliga, men nu känns det tungt. Jag är mest ledsen för grabbarna för de är verkligen värda två poäng ikväll. Trots allt så visar vi att vi är svårslagna återigen. Förra året kammade vi noll här så det känns som att vi hela tiden blir bättre, säger Stockenberg.

Är det någon spelare som sticker ut positivt idag?

– Christoffer Brännberger krigar och spelar för det vi står för. Sedan börjar man ju nästan vara less att säga det, men (William) Bogojevic är så jäkla bra, säger Andreas Stockenberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67