Johanna Lindvall Haggrens skada gjorde att derbysegern inte gav Sävehof den glädje man hoppats på.

Sävehoftränaren: ”Det gör segern väldigt tung”

Handboll

Sävehof avgjorde derbyt redan efter en kvart, men det var dämpad glädje i hemmalaget efter skadan på Joanna Lindvall Haggren.

När klockan stod på 21.32 i den första halvleken avlossade Sävehofspelaren Elin Hallagård bössan och hittade nätet. Ett mål som innebar brutala 15–2 till Sävehof som fullständigt krossade Heid i den första halvleken av derbymötet.

Men händelsen i inledningen av den andra halvleken var det som skulle göra att den största glädjen i Sävehoflägret efter matchen, som till slut blev 34–18, avtog.

Joanna Lindvall Haggren gick på en kontring ensam mot målvakten och satte avslutet distinkt, men i landningen kom Sävehofs kantspelare helt fel och så fort hon träffade golvet skrek 24-åringen ut av smärta. Med assistans fick hon hjälpas av planen och det såg allt annat än bra ut för Lindvall Haggren.

– På danska kallar vi det för ett ”streck i räkningen” och det är att Joanna blir skadad och vi vet inte hur illa det är med henne. Det gör en sådan här seger väldigt, väldigt tung, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby.

Hur uppfattar du situationen?

– Faktiskt så sitter jag och pratar med en spelare och ser bara att hon ramlat och tar sig direkt till knäet, säger Overby som också märkte att händelsen påverkade hans spelare i matchen.

– Det ni måste förstå är att vi är en stor familj. När någon skadar sig och det ser så allvarligt ut så påverkar det självklart laget. Det är tungt. Jag hoppas bara att det inte är så illa, säger Rasmus Overby.

När Sävehof hade lekstuga med Heid så fick Rasmus Overby möjligheten att lufta en hel del spelare som fått sparsamt med speltid under säsongen så här långt. En av de spelarna var Amelia Lundbäck som inte gjorde annat än tackade för förtroendet.

Lundbäck var matchens bästa spelare och noterades inte minst för tio mål framåt mot sin gamla klubb.

– Det är kul att få komma in och bara köra. Framför allt mot Heid där jag har många kompisar, säger Amelia Lundbäck.

Hur mycket betyder det för dig att få den här matchen?

– Självklart jättemycket. Man tränar så hårt man kan, men det är ändå matcher man strävar efter. Man vill alltid spela, säger Lundbäck.

Ett annat glädjeämne var Ella Frykmer som fick göra sin SHE-debut mot Heid. Frykmer byttes in i den första halvleken och spelade fram Linnea Pettersson till ett av lagets mål det första hon gjorde.

– Det var jätteroligt. Det är någonting man gått och väntat på. Jag hann inte tänka så mycket för Rasmus (Overby) sa så tätt inpå att jag skulle in. Jag är lite förvånad över att jag inte var mer nervös, säger Ella Frykmer.

Frykmer har spenderat hela sin handbollskarriär i Sävehof och har tränat med a-laget under en tid. Nu hoppas 19-åringen visa upp sig så pass att det blir fler framträdanden på SHE-scenen.

– Jag ska kämpa på träningarna och vara glad för de minuterna jag får. Jag känner mig redo för den här nivån och det är steget man vill ta, säger Ella Frykmer.

 

Sävehof–Heid

34–18

SHE

Målen, Sävehof: Amelia Lundbäck 10, Elin Karlsson 5, Hanna Örtorp 5, Elin Hallagård 3, Tilda Olsson 3, Joanna Lindvall Haggren 2, Nina Dano 2, Linnea Pettersson, Olivia Mellegård, Johanna Forsberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67