Bild: Adam Andersson Johanna Ahlm och hennes Sävehof vann enkelt derbyt mot Önnered.

Sävehofs derbykross på hemmaplan

Handboll

Önnered hängde med i dryga kvarten, sedan var det absolut inget snack om saken. Sävehof krossade gästerna i onsdagskvällens derbymöte. Bland annat med hjälp av den missfria 18-åringen Nina Dano och den 56 procentiga burväktaren Isabella Mouratidou.

Det blev en rejäl överkörning när Sävehof tog emot Önnered i Partille arena. Hemmalaget som nyligen kommit hem från en tuff Champions League-premiär i Ryssland lät gästerna hänga med i bit in i den första halvleken, men sedan lade hemmalaget in en extra växel och då var det inget snack om saken.

Sävehof skaffade sig en sexmålsledning redan i den första halvleken då man gick till paus med 13–7 på tavlan.

– Vi visste att det skulle bli tufft med derby, men vi gör ett riktigt bra jobb idag. Grymt försvarsspel och bra anfallsspel och det är det som gör att vi vinner matchen idag, säger Sävehofmålvakten Isabella Mouratidou.

Ja, för ledningen skulle bara utökas i den andra halvleken. Sävehof stängde igen bra bakåt och visade prov på kombinationer i anfallsspelet som Önnered inte kunde stå emot.

Avstannandes vann Sävehof till slut matchen med 29–17 och inkasserade en ny storseger under säsongsinledningen.

– Vi tappar lite i andra halvlek och det blir lätt så när man leder med många mål, men det är viktigt att vi trycker på att vi ska ha fokus hela matchen, säger Mouratidou.

Sävehofmålvakten var själv en stor anledning till segern. När Christina Elm skadades under värmningen fick Mouratidou förtroendet i 60 minuter och tackade för det genom att rädda 56 procent av gästernas avslut.

– Jag är jättenöjd. Jag får bra hjälp och var lugn i målet. Vi har tre jämna målvakter så idag är jag otroligt glad att jag fick starta och göra en bra match, säger Mouratidou.

En annan som tog chansen på riktigt i derbyt var 18-åringen Nina Dano. Dano som kom till Sävehof inför säsongen och gör sin första i den svenska högstaligan avlossade bössan fyra gånger i matchen och prickade nätet samtliga gånger.

– Jag är väldigt nöjd. Det känns som att det har släppt nu. Jag kommer rätt, skotten sitter och försvaret var bra så det var skönt, säger Dano.

Vad var det som gjorde att det stämde så bra för dig idag?

– Jag kom rätt i tajmingen och stod rätt i försvaret. Det går snabbare och är mer fysiskt i SHE och det känns som att jag börjar komma bättre in i det nu också. Man vet lite mer vad som väntar, säger Nina Dano.

 

 

  • Adam Andersson031-98 50 67