Johanna Ahlm och hennes Sävehof hade ingen chans mot Köpenhamn.

Sävehof överkörda av Köpenhamn: ”Pinsam insats”

Handboll

En toppmatch krävdes för att kunna hota Köpenhamn. Istället blev det raka motsatsen. Sävehof blev totalt överkörda i Champions League-mötet med det danska topplaget.

Det var jämnt i ett par minuter, men när Köpenhamn fick fart på sitt anfallsspel kunde Sävehof bara titta på när det danska stjärnlaget gjorde precis som de ville och avgjorde matchen redan i den första halvleken.

Hemmalaget tappade boll efter boll, hade förtvivlat svårt att komma till bra avslut och blödningen bakåt stoppades aldrig. När den första halvleken var över ledde Köpenhamn med förkrossande 20–8.

– Det här hade jag absolut inte tänkt innan, att jag och laget skulle ligga under med tolv i halvtid. Så många bollar är de inte bättre än oss. Det var en pinsam insats av oss och Köpenhamn gör det som de är bra på, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby.

Köpenhamn fortsatte att trumma på även i inledningen av den andra halvleken och utökade sin ledning till 28–12. Mot slutet slappnade gästerna av en aning och bytte in sina bänkspelare. Sävehof lyckades då snygga till siffrorna och få lite bättre utdelning i sitt anfallsspel, men det var en klen tröst när resultatet ändå blev 36–22 till gästerna.

– Bedrövligt. Vi är inte 20 mål sämre. Det är ingen som tror på det. När det rinner iväg så är det ingen som kollar på mål längre och alla räknar med att någon annan ska göra det. Det är mänskligt, men det jag tycker är värst att vi tappar momenten som att springa hem och visa att man vill. Vi sänker oss till en nivå som inte är okej, säger Sävehofspelaren Elin Hallagård.

Rasmus Overby var överens med Hallagård om att insatsen inte alls var bra.

– Vi är inte i närheten av att spela på 100 procent. Vi möter ett världsklasslag, men de är inte så bra att de ska vinna med 14. Vi får inte alls göra misstagen som vi gör i första halvlek, säger Rasmus Overby.

  • Adam Andersson031-98 50 67