Johanna Forsberg.

Sävehof malde ned VästeråsIrsta

Handboll

En jämn första halvlek, men längre än så orkade inte hemmalaget. Sävehof vann bortamötet med VästeråsIrsta och nu börjar uppladdningen för Champions League-premiären.

Olivia Mellegård skulle bli den första halvlekens klart effektivaste spelare med fem fullträffar under den halvtimmen. Det var också en av de stora anledningarna till att Sävehof gick till pausvilan med en 13–11-ledning i vad som var tät första halvlek.

– Vi har haft svårt mot Västerås på bortaplan tidigare. Det var en jämn första halvlek, men sedan fortsatte vi spela vårt spel och då orkade de inte riktigt, säger Sävehofspelaren Johanna Forsberg.

Den andra halvleken handlade mer eller mindre bara om gästerna som såg till att göra tillställningen en bra bit i från spännande.

Med en utspridd fördelning på målskyttar där Olivia Mellegård blev bäst med sex mål följd av Johanna Forsberg på fem fullträffar kunde Partillelaget till slut vinna med 31–20.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi höll oss till vårt spel och vår matchplan i 60 minuter, säger Johanna Forsberg.

Vad säger du om din egen match?

– Jag tycker att det kändes bra. Jag missade visserligen en del lägen, men överlag var det bra, säger Forsberg.

Nu väntar ett par dagars uppladdning för Sävehofdamerna innan man på lördag går in i Champions League-gruppspelet där man inleder på bortaplan mot det ryska topplaget Rostov-Don (fler förhandstexter kommer upp på www.partilletidning.se under torsdagen).

– Det känns nervkittlande och det ska bli riktigt kul. Det kommer bli jättetufft såklart och vi måste prestera på 100 procent med alla spelare. Vi är underdogs, men ska nog kunna överraska, säger Johanna Forsberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67