Bild: Adam Andersson Det tog stopp för Oskar Sunnefeldt och hans lagkamrater mot Ystad.

Sävehof föll ihop mot Ystad

Handboll

Tidig fyramålsledning. I förarsätet även i halvtid, men det skulle inte räcka. Sävehofherrarna föll i hemmamötet med Ystad efter en stark andra halvlek av gästerna.

Det började övertygande. Sävehof kom ut hårt i hemmamötet mot Ystad och när Vetle Eck Aga prickade nätet efter drygt 19 minuters spel innebar det 10–6 till Partillelaget. Den ledningen krympte till en tvåmålsledning när halva matchen var spelad, men Sävehof var så långt det bättre laget.

– Vi gör en bra första halvlek. Det är absolut en höjning från förra matchen, säger Sävehofspelaren Oskar Sunnefeldt.

Men den andra halvleken skulle få ett helt annat ansikte.

Sävehof kom inte alls ut lika starkt som man inledde matchen och Skånelaget var inte sena med att hugga.

– Det är någonting som händer där. Vi får inte samma höjd bakåt och går ned oss helt enkelt. Det ligger i våra händer. Det är vi som gör oss själva dåliga och de straffar oss på det, säger Sunnefeldt.

Sävehof behöll täten i matchen till dryga kvarten återstod. Då hoppade Ystad in i förarsätet och även om Partillelaget slet för att återta kommandot och försökte skjuta sig i kapp så fick man jobba betydligt hårdare för sina chanser i anfallsspelet och lyckades inte stoppa blödningen. Slutresultatet skrevs till 30–33.

– Det är jävligt tråkigt. Det blir lite stressigt, men det är bara att ta nya tag, säger Sunnefeldt.

I de matcherna ni spelat så här långt, ser du något mönster?

– Ja, slutet av matcherna. Vi har haft svårt att stänga. Det är samma i förra matchen (uddamålsseger mot AIK på bortaplan). De kommer i kapp i slutet även om vi lyckas vinna, men det är ju samma här. Nej, vi måste bli bättre på att stänga matcherna.

Sitter det någonting i det mentala?

– Det kan nog göra. Men ja, de var bättre än oss i andra halvlek idag. Det är bara ta nya tag.

Sunnefeldt var trots allt en av matchens bästa spelare och stod inte minst för åtta mål framåt. 20-åringen har överlag varit riktigt bra under säsongsinledningen.

– Det flyter på bra nu. Jag är nöjd med det, men förlust är förlust, säger Oskar Sunnefeldt.

  • Adam Andersson031-98 50 67