Bild: Leif Lundvall
Johanna Svedberg och hennes Sävedalen får spela i division 2 nästa säsong.

Sävedalens damer klara för division 2

Fotboll

De slutade tvåa i serien och blickade fram emot en ny säsong i division 3, men under måndagsmorgonen erbjöds Sävedalens damlag en plats i division 2 trots allt. Nu kan PT berätta att klubben har tackat ja.

För ganska exakt två år sedan, under ett träningsläger i Barcelona, fick Sävedalens juniorlagstränare Johan Wilck frågan från föreningen om tränarteamet ville följa med på resan att göra juniorlaget till ett seniorlag. Så blev det och Sif klev in i division 4 till säsongen 2017. En serie som man vann och laget gick till den här säsongen upp i divison 3. Där har man inte gjort annat än imponerat.

– Vi siktade på att bli ett topplag och vi slutar tvåa efter en seger och en oavgjord mot laget som vinner serien. Vi har också haft några DM-matcher mot division 2-lag och känner att vi har där att göra, säger Sävedalentränaren Johan Wilck.

På grund av Sävedalens höga poängsnitt under säsongen förvarnade förbundet klubben om att man eventuellt skulle få en fråga om att ta en plats i division 2 till nästa säsong om en vakans uppstod.

När laget nu är på träningsläger i Barcelona igen, precis som när seniorlaget bildades för två år sedan, kom frågan från förbundet och Sävedalen har tackat ja. Nästa säsong spelar laget i division 2.

– Det var ingen svår fråga för varken styrelsen eller laget. Vi var beredda att den skulle kunna komma och vi känner att vi kan hålla den nivån. Ekonomiskt är det inte heller någon stor skillnad så just nu är vi och tjejerna väldigt glada, säger Johan Wilck.

Från division 4 till division 2 på två år. Vad säger du om resan ni gjort?

– Klubbens långsiktiga målsättning när vi gick in i division 4 var att bli ett etablerat division 2-lag och det har såklart gått betydligt snabbare än vi trodde. Nu får vi några år på oss att göra någonting bra i den här serien, säger Johan Wilck.

  • Adam Andersson031-98 50 67