• Bild: André Hirmiz
    VIDARE.
  • Bild: André Hirmiz
    TILL FINAL.
  • Bild: André Hirmiz

Partillerocken är igång

Kultur

I helgen drog årets upplaga av Partillerocken igång. Tre band är klara för final efter den första av två deltävlingar.

Åtta band klev upp på scenen inför en publik på 185 personer. Och när kvällen var över stod det klart att banden Popsick från Göteborg, The Back Pearl från Kungälv och Sputnik Falls från Floda gått vidare till finalen den 10 november.

Jury bestod för kvällen av radioprofilen Wayne Lundkvist Ford, känd från internationella radioshowen Ice cream man.

Nu på lördag är det dags för den andra och sista deltävlingen i den 26:e upplagan av Partillerocken. Då tävlar följande band – Sydney Sweetheart från Borås (alternativ rock), Climbing up the walls från Uddevalla (indierock), Apollo från Västra Frölunda (rock’n’roll), Psychophobia från Göteborg (melodic death metal), Kröök från Alingsås (metal), Surfin’ Charlie från Götene (indie) och sist men inte minst Inanna från Partille (hip hop/pop).

Tidigare år har det varit fler deltävlingar och anledning till att tävlingen krympt är enligt Partillerockgenralen, Jörgen Westman, att underlaget tunnats ut.

– Liksom i övriga Sverige så tunnas nyetablering av yngre band ut mer och mer, därav avsaknaden av en tredje deltävling i år. Men vi har fortfarande samma 35 000 kronor i potten och fina priser från vår sponsor 4Sound. Dessutom får alla band sitt uppträdande som flerkanalig inspelning att mixa själva.

Fotnot: Läs mer om Inanna på sidorna 12–13.