Partille Ridklubbs engagemang prisas

Hästsport

Tidigare i år arrangerade Partille Ridklubb en så kallad Pay & Jump-tävling, Menshoppet, för att belysa mensfrågan och tjejers förutsättningar till träning och tävling.

– Vi tyckte att ett event var en bra väg att på ett enkelt och avdramatiserat sätt fokusera på frågan och vi fick mycket fin respons från deltagarna under tävlingen, säger Hanna Jonebrant, ridlärare och verksam inom Partille Ridklubb.

Nu uppmärksammas klubben för sitt engagemang. PRK har nämligen utsetts till vinnare i ”Mensutmaningen”, ett initiativ där FC Rosengård och Lotta Schelin tillsammans med Libresse utmanar idrottssverige att förbättra tjejers förutsättningar att träna och tävla genom att aktivt börja arbeta med mensfrågan.

– Inte ens inom ridsporten som ju är en utpräglad tjej­sport, pratas det om mens och de utmaningar som kan finnas med att träna och tävla och det vill vi ändra på nu, säger Hanna Jonebrant.

Priset består av 10 000 kronor.