Rasmus Overby.

Overby: ”Viktigt att vi är med mentalt”

Handboll

Ett ryskt topplag står som motstånd – då blir den mentala inställningen en stor nyckel för Säve­hof. Däremot väljer laget att inte ändra på några taktiska detaljer inför tungviktsmötet.

Rasmus Overby fick bästa tänkbara starten på sitt tränarjobb med Sävehof­damerna när laget fullständigt pulveriserade Kristianstad i premiären. Den matchen följdes däremot upp med en tuff och jämn hemmaförlust mot Skuru (Sävehof mötte även VästeråsIrsta under onsdagskvällen, men efter den här tidningens pressläggning).

Nu ska Overby coacha sina spelare för att stå upp mot ett världslag.

”Lång resa”

– Det ska bli otroligt roligt att komma i gång med Champions League. Rostov-Don är en väldigt tuff motståndare och det blir en lång resa. Det kommer vara viktigt att vi är med mentalt för den här utmaningen, säger Rasmus Overby.

Vad blir nyckeln för er i sådan här match?

– Det blir ju att vi kämpar allt vad vi har. De var i final four förra säsongen så det är ett väldigt bra lag vi möter. Det kräver att vi ger allt i varje situation och sedan får vi se hur långt det räcker.

Samma taktik

Kommer ni spela taktiskt annorlunda när ni möter ett på pappret så pass mycket bättre lag än de ni möter i svenska ligan?

– Nej, vi kommer inte ändra på något taktiskt, säger Overby.

Hur tycker du att det sett ut för er under säsongsinledningen?

– Jag tycker att det har sett bra ut. Det har gått snabbt för spelarna att förstå hur jag vill spela handboll. Mot Kristianstad var vi outstanding och mot Skuru var det små marginaler. Det var en 50/50-match, säger Rasmus Overby.

  • Adam Andersson031-98 50 67