• Bild: West Coast Kickboxning
    Främre raden från vänster: Lukas Frost, Loke Borg, Nemo Rojas. Mittenraden från vänster: Oskar Holmberg, Theo Hultberg, Edit Bergsten, Sigrid Bergsten. Bakre raden från vänster: Andreas Frost, tränare, Mikael Rojas, tränare, Roger Holmberg, tränare, Tim Titanen Gustafsson, tränare.
  • Bild: West Coast Kickboxning
    Från vänster: Oskar Holmberg, Nemo Rojas, Sigrid Bergsten, Edit Bergsten, Theo Hultberg.

Medaljregn över West Coast i internationell stortävling

Kickboxning

För motståndet stod deltagare från 37 olika klubbar från åtta olika länder – då hade Sävedalsklubben West Coach Kickboxnings framtidsnamn uppvisning och kammade hem hela åtta medaljer.

Det var i den internationella stortävlingen Nordic Open i Köpenhamn som West Coasts juniorer skördade sina framgångar.

Mot starkt internationellt motstånd visade sävedalsklubbens fighters att man ligger i framkant i utvecklingen.

Sigrid Bergsten korades efter finalvinst i klassen K1 Sparring -54 kg (kickboxning med knän) mot danska Josefine Vestergaard till Nordic Champion och tog därmed med sig mästarbältet hem till Sävedalen.

– Det var det jobbigaste jag någonsin gjort, säger Bergsten efter finalmatchen.

Mikael Rojas som är huvudansvarig för ungdomsverksamheten på West Coast Kickboxing berättar att samarbetet mellan coacher och fighters är en nyckel för att nå framgångar som klubben gjorde i helgen.

– En vinst för en fighter är alltid en insats från hela teamet. Tränare, klubbkompisar, publik och fightern själv som slitit så hårt med sin träning. Hade vi inte haft roligt tillsammans hade det aldrig fungerat. Därför jobbar vi väldigt hårt på att stämningen och livet skall vara harmoniskt. Inte för mycket träning, inte för lite träning, ha kul och läxorna kommer först, säger Rojas.

Förutom Sigrid Bergsten blev det även medaljer i bagageluckan på hemvägen från Danmark för Nemo Rojas, Oskar Holmberg, Edit Bergsten och Theo Hultberg som knep silver, medans Loke Borg och Lukas Frost tog brons i sina viktklasser i K1 kickboxning.