Pressbild
Kammade hem andraplatsen. Magdalena Larsson som arbetar på Cederleüfs & Svenheimers Bageri & Konditori blev två när Årets Konditor 2018 avgjordes i förra veckan.

Magdalena näst bästa konditor

Partille

Magdalena Larsson som arbetar på Cederleüfs & Svenheimers Bageri & Konditori kammade hem en värdig andraplats i Årets Konditor 2018.

Tävlingen Årets Konditor, som i år fyller 30 år, avgjordes i förra veckan. Efter en händelserik dag var det Magdalena Larssons enastående dessert, formad som ett helt tivoli, med klassiska somriga smaker som våffla och jordgubbssorbet som slutligen övertygade juryn om att hon var värd en andraplats.

– Jag har nog lagt ner 500 timmar på det här. Jag har mycket tårt-vana, men inte lika stor erfarenhet av desserter, så det har jag verkligen tränat på. Och nu är det just desserterna jag känner mig nöjdast över. Sen har man ju bara en chans, och då är det klart att jag var orolig över tiden, men jag fick till och med tid över till att rädda en trasig tårtdekor. Jag tror också att jag lyckades sticka ut med mina egendesignade former på både tårtan och våfflorna, och såklart mitt bord som både snurrade och hade ljud­effekter, säger Magdalena Larsson.