Arkivbild: Adam Andersson
Florian Brahimi blev utvisad när Sävedalen "bara" fick 1–1 mot Rosengård.

Kvalhoppet släckt för Sävedalen

Fotboll

Det gjordes frenetiska försök i slutminuterna mot Rosengård för att rädda möjligheten att nå kval mot division 1, men det hjälpte inte. Sävedalens IF kommer att spela fotboll i division 2 även nästa säsong.

Nej, det blev inte tre poäng i säsongens sista hemmamatch för Sävedalen när laget gästades av Rosengård vilket var ett måste för att man fortfarande skulle ha chans att nå kvalet till division 1. Det rödklädda Partillelaget fick ”bara” med sig ett oavgjort resultat från Vallhamra IP och därmed är andraplatsen i tabellen bortom räckhåll.

– Man är besviken att chansen inte finns längre, säger Sävedalentränaren Sebastian Chitsaz.

Matchen var mållös efter den första halvleken trots att en del målchanser skapats, men det var framför allt i den andra halvan som det skulle hända grejer.

Rosengård tog nämligen ledningen efter en frispark som blev till en trasslig situation framför mål innan bollen hittade nätmaskorna bakom Oskar Baggesen-Gyllunger i Sävedalenmålet.

Dryga kvarten in i den andra halvleken skulle trots allt Sävedalens kvittering komma och det var Jonathan Vinter som noterades för 1–1-målet.

Hemmalaget fortsatte jaga på gästerna, men en stund efter kvitteringen blev Sif:s Florian Brahimi utvisad efter en omtalad situation.

– Jag och domaren har helt olika perspektiv. Jag vet att han gör sitt bästa och han gör den bedömningen där han står. Jag kan inte säga någonting om det eftersom jag stod på andra sidan från där det hände, säger Sebastian Chitsaz.

Utvisningen skulle öppna upp tillställningen ordentligt. Sävedalen var tvungna att vinna och satsade allt framåt samtidigt som Rosengård också gick för tre poäng då laget är fastkilade i mitten av tabellen.

– De har ett par riktigt bra lägen, men Oskar (Baggesen-Gyllunger) gör några superräddningar. För oss är det jättesynd att vi inte sätter våra chanser på slutet. Det är en match som båda lagen kunnat vinna, säger Sebastian Chitsaz som nu får konstatera att hans mannar blir kvar i division 2 även nästa år.

– Jag tycker att vi har gjort det jättebra. Vi har med oss klubbens bästa säsong någonsin i ryggen och tappar en del spelare uppåt. Det vi får till oss är att vi ska se till att hålla oss kvar och bygga för framtiden, men vi sätter vårt spel under försäsongen och blir bättre och bättre. Det är synd att vi har en svacka på sex matcher och att den inte bara blir fyra, för bortsett från dem är outstanding. Det här är ett helt fantastiskt lag, säger Sävedalentränaren.

Med förutsättningarna ni haft, är det här till och med en bättre säsong än förra året?

– Jag tycker på något sätt att serien är tuffare i år. Vi har lag från Skåne, Halland och Göteborg som är tre av de bästa distrikten. Att vi inför sista omgången kan ta fler poäng än vi gjorde ifjol är fantastiskt. Samtidigt hade vi en jättebra säsong förra året så jag kan bara säga att det är två väldigt bra år, säger Sebastian Chitsaz.

  • Adam Andersson031-98 50 67