Pressbild
Freestyle

Inget Freestyle på Okej-galan

Kultur

Det blir ingen återförening av popbandet Freestyle vid lördagens gala i Partille arena. Avhoppet höll på att sätta stopp för Okej live men nu blir galan trots allt av.

Galan Okej live i Partille arena på lördag var ytterst nära att ställas in då dragplåstret Freestyle med Christer Sandelin, Tommy Ekman och Gigi Hamilton, hoppade av. Något som Göteborgs Posten var först med att rapportera om.

Bandets avhopp satte arrangören Nordiska festivalbolaget i en besvärlig situation och i torsdags valde man att lämna in en konkursan­sökan. Då såg det inte ut att bli någon gala men i måndags blev det klart att galan trots allt blir av – men utan Free­style.

Totalt är tio akter bokade bland andra Samantha Fox, Lili & Susie, Lustans Lakejer och Treat.

I nuläget har det sålt cirka 1 500 biljetter. Partille Tidning skrev i september om galan och då sa galans konferencier Anders Tengner så här.

– Jag hoppas folk kommer med sina gamla kompisgäng från ungdomsåren. Det här är ett unikt tillfälle att dra på sina gamla spandex och uppleva tonårstiden på nytt. Hela arenan ska också få en makeover från 80-talet, så det ska vara som en tids­maskin det här, det är bara att blunda och kliva tillbaka in i 1986.