Bild: Adam Andersson
Tilda Olsson.

Inför CL: ”Det kommer göra ont”

Handboll

Det ryska topplaget som nådde final four förra året står på andra sidan. På lördag kliver Sävehof in i gruppspelet av Champions League.

SHE-säsongen är i full gång, men det är på lördag som de regerande svenska mästarna kommer ställas på prov på allvar. När det stod klart att Sävehof avancerat vidare till gruppspelet i Champions League lottades laget in i en av de absolut tuffaste grupperna och redan i premiären väntar fjolårets final four-lag, det ryska topplaget Rostov-Don.

– Det är det här man har väntat på och det känns spännande. Rostov-Don är ett sjukt bra lag. Det är ett världslag vi ska möta, men vi ska åka dit och kriga för varje centimeter och varje boll. Egentligen vet man väl egentligen inte jättemycket om dem förutom vad de gjorde förra säsongen. Det blir tufft, men vi ska ge dem en match, säger Sävehofspelaren Tilda Olsson.

Kom från Skövde

Olsson återvände till Sävehof inför den här säsongen efter en sejour i Skövde där niometersspelaren fick ta väldigt mycket ansvar och vara en ledande spelare. Hittills har ansvaret varit stort även i Partillelaget, men det är skillnad.

– Det är ju fler väldigt duktiga spelare och man ska både hitta ett spel som passar sig själv, men även spelarna man spelar med i olika system. Det är ju det som tar lite tid att hitta, men jag tycker det blir bättre och bättre. Ju mer jag lär känna mina lagkamrater och ju mer de lär känna mig så börjar man mer kunna använda sina egna kompetenser i spelet, säger Olsson.

Underdogs

Hur blir det rent mentalt att gå in till helgens Champions League-match? I Sverige går ni ju ofta in som favoriter, men nu blir det kanske lite tvärtom. Hur ser du på det?

– Jag personligen kan tycka att det är ganska skönt. Det är bara att gå in och köra och se det som en rolig utmaning. Det är inga påtryckningar utifrån och vi har allt att vinna, säger Olsson.

Vad blir nyckeln för er för att kunna bjuda upp på lördag?

– Det är framför allt inställningen och att vi är beredda på att det kommer göra ont och vi kommer få kriga för varje centimeter bakåt. Är vi inte där så kommer det bli mål och det är samma sak framåt. Sticker man inte dit näsan och är där till max så kommer det i stället bli mål åt andra hållet. Det är bara att förbereda sig på det, säger Tilda Olsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67