• Bild: André Hirmiz
    TILL FINAL. Inanna, Apollo och Psychophobia knep de sista finalplatserna i årets Partillerocken.
  • Bild: André Hirmiz
  • Bild: André Hirmiz

Inanna vidare till final

Kultur

Partilles enda lokala akt, Inanna, tog sig vidare från deltävling två till finalen i årets Partillerocken.
– Det känns väldigt bra, säger Willhelmina Holmertz som hon egentligen heter.

I lördags avgjordes den andra deltävlingen i årets upplaga av Partillerocken. Sju akter gjorde upp om de tre sista platserna i finalen den 10 november. En av dem var Inanna (Willhelmina Holmertz) från Partille som med sin skönsång och egenskrivna låtar tog juryn med storm.

– Det kändes bra. Det var nervöst innan men samtidigt väldigt roligt. Det var bra publik och gick bättre än förväntat, säger Willhelmina när PT når henne efter deltävlingen.

Till finalen har artisterna möjlighet att byta låtar om de vill och Willhelmina funderar på att göra ett låtbyte.

– Det kan bli så att jag byter min cover av Rihannas Stay mot en egenskriven låt. I så fall blir det en lite lugnare låt och då kommer jag även att spela piano, berättar hon.

Fokus fram till finalen ligger på att hålla sig frisk och arbeta på de bitar som kan förbättras.

– Jag ska försöka att inte tänka för mycket på själva finalen utan arbeta på det jag kan göra bättre, som mitt scenspråk. Det kändes som jag gjorde det bättre än jag brukar men det kan fortfarande bli ännu bättre, säger Willhelmina.

Har du satt upp något mål inför finalen?

– Jag har väl mer som mål att utveckla det jag gjorde i delfinalen och göra det ­ännu bättre. Sen har jag inga krav på placering, det är bara roligt om det skulle gå bra – en bonus liksom, säger hon.

Inanna knep som sagt en av finalplatserna i lördags, de andra två gick till Göteborgsbandet Psychophobia som bjöd på tajt och egensinnig melodisk deathmetal och Apollo från Västra Frölunda som med sin klassiska 70-talsdoftande rock’n’roll drog in flest röster från ­publiken.

Jury för kvällen var ­Lisebergs chefsbokare och scenansvarige Johan Gummesson.

Finalen avgörs alltså den 10 november på Ungdomens hus i Kulturum. Sex akter gör då upp om vinstsumman på 35 000 kronor – Popsik, The Black Pearl, Sputnik Falls, Psychophobia, Apollo och Inanna.

Pausband på finalen är Noera som var med i 2017 års final.