Johanna Bundsen fick vinna stort i comebacken i Partille arena.

Hemvändarna fick slå sitt gamla lag

Handboll

Jenny Alm, Johanna Bundsen och Linn Blohm var tillbaka i Partille med sitt lag Köpenhamn. Då fick trion köra över sin tidigare klubb.

Det var tre bekanta ansikten i Köpenhamns lag sett med Sävehofögon. Jenny Alm, Johanna Bundsen och Linn Blohm har samtliga ett förflutet i Partilleklubben och var nu tillbaka för att ställas mot sin tidigare klubb i Champions League.

– Det var roligt med mycket kompisar och familj på läktaren. Kul att vara tillbaka, säger Jenny Alm.

Alm som trots att hon bor och spelar i Köpenhamn spenderar en hel del tid i Partille fortfarande.

– Mina föräldrar bor i Uddevalla, men jag har ju mitt radhus med min pojkvän här så jag är här en del, säger Alm.

Alm fick också påminna sin gamla hemmapublik om sin klass då hon för egen del var en stor anledning till att Köpenhamn pulvriserade Sävehof under stora delar av matchen. Landslagsspelaren erkänner också att det gick lite lättare än väntat.

– Ja, det får jag väl säga. Samtidigt spelade vi väldigt bra och då är vi starka, säger Jenny Alm.

Även Johanna Bundsen, som lämnade Sävehof för Köpenhamn för två år sedan, berättar att det var en speciell känsla att kliva in i Partille arena igen.

– Det var en konstig känsla. Det var väldigt kul att vara tillbaka, men konstigt att inte vara i det omklädningsrummet man alltid brukar vara i. Nu gick man in i bortalagets omklädningsrum och värmde upp på andra sidan så det är klart att det var speciellt, säger Johanna Bundsen.

Köpenhamnmålvakten blev också vald till matchens bästa spelare hos gästerna och stod för en solid insats med ett par fina räddningar när Sävehof äntligen tog sig igenom gästernas försvar.

– I början var det lite oroligt, men jag kom in i det bra och är okej nöjd ändå.

Hur trivs du i Köpenhamn?

– Jag trivs jättebra. Det rullar på. Den största skillnaden som jag kände i början var nog tempot. Både på träningarna och i ligan som kanske också är lite jämnare än vad den är här i Sverige.

Följer du Sävehof fortfarande?

– Ja, det gör jag. Jag försöker hänga med så mycket som möjligt. Jag håller alltid tummarna för Sävehof, säger Johanna Bundsen.

  • Adam Andersson031-98 50 67