Arkivbild: Sandra Hansson
Levererar. Kristoffer Peterson öser in mål i den holländska högstaligan.

Efter målsuccén – Peterson uttagen i landslaget

Fotboll

Kristoffer Peterson gör stor succé i den holländska högstaligan och toppar inte minst skytteligan med åtta mål på sju matcher. Nu belönas Sävedalssonen med landslagsuppdrag.

Kristoffer Peterson är hemma i sin lägenhet i Holland när Partille Tidning når 23-åringen. Dagen innan spelade han match med sitt Heracles i den holländska högstaligan Eredivisie och med sitt åttonde mål på bara sju matcher gjorde han återigen det matchvinnande målet för sitt lag. Det var hemmalagets 2–0-mål och det kom redan efter sex minuters spel.

– Jag bröt bollen offensivt och sprang ifrån min försvarare. Sedan spelade jag ifrån mig bollen och fick tillbaka den och lyckades placera in den mellan benen. Det var kul att lyckas med efter en maxlöpning, säger Kristoffer Peterson.

Stärkta krav

Efter att 23-åringen gjorde 2–0-målet föll hans lag tillbaka lite och Emmen, som stod för motståndet, kunde komma med en reducering. Heracles höll trots allt undan och vann matchen med 2–1.

– Vi startar matchen bra och gör tidigt två mål. Vi spelar bra fotboll där. Sedan bjöd vi in dem i matchen och det blir en riktig kämparmatch från vår sida. Det var en skön seger. Kraven har höjts på både laget och mig när vi fått en så bra start, säger Peterson.

Innan mötet med Emmen var Kristoffer Peterson i delad skytteligaledning, men nu sitter han ensam på den positionen. Bland annat två baljor före stjärnnamn som Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar och Fran Sol. Säsongens första mål kom i premiärmatchen mot Ajax på bortaplan och det var inte vilket mål som helst. Peterson fick bollen på vänsterkanten i hög fart, bröt in mot mitten och förbi sin försvarare innan han pressade ett stenhårt avslut ribba in för 1–0 i den 83:e minuten.

”Kul i den arenan”

– Det var kul att få göra det målet i den arenan och mot ett lag som Ajax. Det var riktigt nära att vi vann den matchen också. Självklart var det bra för självförtroendet. Jag hade faktiskt ett liknande mål på försäsongen, men det var kul att få ut det i en sådan match också.

Landslagsaktuell

Nu pratas det också på allvar om att Peterson borde vara ett aktuellt namn för förbundskaptenen Janne Anderssons landslag.

– Jag försöker bara att arbeta hårt och prestera varje match. Jag vill inte lägga för mycket fokus på det, men det är klart att det är en bonus man hade velat ha en dag, säger Peterson.

Känner du själv att du blivit bättre till den här säsongen?

– Absolut. Det är vissa grejer jag har utvecklat. Jag känner att jag blivit bättre på att ta beslut på planen. Jag spelar med ett stort självförtroende och gick in i säsongen på ett bra sätt.

Hur trivs du annars i Holland?

– Bra. Jag bor här med min sambo och min son och även om det inte alls är glamoröst så finns det ingenting att klaga på. Jag känner att jag utvecklas, säger Kristoffer Peterson.

  • Adam Andersson031-98 50 67