Johanna Lindvall Haggren Bild: Adam Andersson

Domen: Sävehofspelarens korsband av

Handboll

Hon skadade sig ordentligt i derbyt mot Heid. Nu är det fastslaget att Sävehofspelaren Joanna Lindvall Haggrens främre korsband är av.

Det var i söndagens derbytmöte med Heid på hemmaplan som situationen inträffade. I inledningen av den andra halvleken, när Sävehof redan avgjort matchen, kom Joanna Lindvall Haggren helt fri mot målvakten. Kantspelaren hoppade upp och avlossade skottet som satt distinkt i mål, men landningen blev desto sämre. Direkt när Lindvall Haggren träffade golvet skrek hon rakt ut i smärta och tog sig för sitt högre knä.

24-åringen fick hjälpas av planen och spelade såklart inte mer i matchen. Redan då befarades att skadan var allvarlig och nu står det klart att så också var fallet. Via ett pressmeddelande meddelar Sävehof nu att Joanna Lindvall Haggren har slitit av sitt främre korsband. Hon kommer att opereras inom ett par veckor innan en lång tids rehabilitering väntar. Lindvall Haggren lär med andra ord inte spela mer handboll den här säsongen.

  • Adam Andersson031-98 50 67