Rasmus Overby. Bild: Adam Andersson

Detaljen Sävehof måste sätta: ”Annars är det kört”

Handboll

Champions League-möte mot tidigare Sävehofstjärnorna – då avslöjar Rasmus Overby detaljen som Partillelaget måste klara för att kunna hota Köpenhamn.

Det blev en ordentlig förlust i Sävehofs första gruppspelsmatch i Champions League när laget gästade Rostov-Don.

Under lördagen gör Sävehof sin första match på hemmaplan i CL och då är det minst sagt ett bekant lag som gästar. Dels för att Köpenhamn består av gamla Sävehofspelare som Jenny Alm och Johanna Bundsen, men också för att Partillelagets tränare, Rasmus Overby, själv varit spelare i Köpenhamn.

– Ja, det är klart att det blir speciellt för mig. Vi möter ett danskt lag och även om klubben heter lite annorlunda nu så är det där jag har spelat. Jag känner flera spelare i laget och jag känner deras tränare också, säger Rasmus Overby när Partille Tidning når honom direkt efter lagets fredagsträning.

Gör det också att du har bättre koll på vad som väntar er imorgon?

– Ja, det gör det. Jag tittar fortfarande mycket på dansk handboll och det finns en del saker från min tid i Köpenhamn som jag tagit med mig till Sävehof kring hur jag vill att vi spelar, säger Overby.

Sävehof kommer närmast från en solklar derbyseger på hemmaplan mot Önnered. Nu väntar klart  tuffare motstånd och det finns inte minst en detalj i Köpenhamns spel som Sävehof måste stoppa – kontringsspelet.

– Det måste vi stå emot. Om vi kan göra det och få spel sex-mot-sex så skulle jag säga att det är 70/30 ändå. Men om vi bjuder på enkla misstag och tekniska fel så är det kört, säger Rasmus Overby.

  • Adam Andersson031-98 50 67