BBK hoppas på kval

Fotboll

Björndammen låg i toppstriden, men orkade inte hela vägen. Nu går laget i väntans tider. I helgen avgörs det nämligen om BBK får kvala upp mot division 4 eller inte.

Det är Kongahälla och Vele­bit som måste vinna sina kvalmatcher i helgen för att Björndammen ska få kvala upp till spel i division 4 nästa säsong. Om något av lagen förlorar så blir det fortsatt division 5-spel även nästa sommar för BBK.

– Vi hoppas verkligen på att vi får kvala, säger Björndammentränaren Edmond Shala.

För det blev till slut en andraplats i serien den här säsongen. Björndammen låg länge med i striden om serie­segern, men några tuffa matcher på slutet av hösten gjorde att man till slut fick se Zenith knipa förstaplatsen med fyra poängs marginal.

– Säsongen i helhet har varit klart godkänd. Det man kan säga är att vi på våren verkligen gick som tåget. Sedan på hösten blev det mer stolpe ut. Vi skapade fortfarande målchanser, men bollen ville inte in, säger Shala.

Mentalt jobbigt

BBK-tränaren tror att det kan ha varit lite mentala spöken som smög sig in hos spelarna när tillfällena att överta serieledningen dök upp.

– Jag tror inte spelarna vill erkänna det, men varje gång vi hade våra chanser så blev det en blackout. Det gick in i huvudet och vi kunde inte spela som vanligt och som vi gjort tidigare under säsongen, säger Shala.

Känner ni att ni har kvalitéerna för att bli ett division 4-lag?

– Absolut. Det är bara att titta på hur det såg ut under våren då vi spelade en riktigt fin fotboll. Om vi skulle ta steget upp så finns det vissa lagdelar som vi hade behövt förstärka för att vara ett division 4-lag, men för att ta oss dit har vi absolut kvalitén som krävs, säger Edmond Shala.

  • Adam Andersson031-98 50 67