• Bilder: Adam Andersson
    Burväktare. Alexander Sannerholm är ny målvakt i Partille Wizards och var så när att få inleda seriespelet med en trepoängare.
  • Jonas Fäldt.

Wizards ytterst nära premiärseger

Innebandy

Hade en tvåmålsledning i slutminuterna, men orkade inte hålla emot. Det blev ”bara” en poäng för Partille Wizards i säsongspremiären av division 1.

Det är ett väldigt ungt Partille Wizards som nu klivit in i innebandysäsongen. I truppen finns inte mindre än 13 spelare som är födda -98 eller senare och man har också tolv spelare med just Partille som moderklubb.

Trots det är målsättningen hög inför säsongen och laget vill vara med och bråka om en kvalplats uppåt i seriesystemet och faktum är att det var väldigt nära att man fick en riktig drömstart på den resan i seriepremiären på hemmaplan mot Herrestad.

Det var nämligen Partille som inledde matchen bäst och skulle gå från den första perioden med en 2–1-ledning efter att Eric Hellström och Emil Strömberg hittat nätmaskorna varsin gång.

Ledning inför tredje

Tillställningen fortsatte sedan vara jämn. Gästerna hade en del boll och slet hårt för att dra isär Partilleförsvaret. Man lyckades tillräckligt väl med den saken vid ett tillfälle då 2–2-målet kom, men Partille skulle ändå gå till den tredje perioden med en 3–2-ledning.

– Första halvan är vi det bättre laget och det känns som att vi har matchen precis där vi vill ha den, säger Partillebacken Jonas Fäldt.

Fäldt var också den som skulle ge hemmalaget en tidig 4–2-ledning i den tredje perioden.

– Det var inte så mycket att snacka om. Jag fick en riktig lasermacka och det var bara att lägga in den, säger Fäldt.

Wizards gick sedan till en 5–3-ledning som man skulle ha när två minuter återstod av matchen och det mesta kändes klart, men då kom vändningen.

Herrestad reducerade och när 30 sekunder återstod kom också 5–5 som tog matchen till vad som skulle bli en mållös förlängning och lagen fick med sig en poäng var.

– Det är svårt att säga vad som händer. Just nu är man bara besviken.

Det är trots allt en spännande säsong som Partillelaget har framför sig där fokus både ligger på att leverera bra innebandy, men även göra någonting bra av den generationsväxling man nu går igenom.

”Vill fostra”

– Vi har en föryngring av truppen som vi vill bygga på. Vi vill fostra in våra unga spelare i a-lagsverksamheten. Vi har ett hungrigt och gött gäng med väldigt bra ledare och en förening som backar upp oss, säger Jonas Fäldt.

Inte minst på målvaktsposten har Wizards en ung uppsättning med två 17-åringar som backar upp den aningens mer rutinerade Alexander Sannerholm. Sannerholm kom till Partille inför säsongen efter att bland annat spelat i Pixbo Wallenstam och SSL-nykomlingen Lindås nu senast.

– Vi har mycket unga talangfulla gubbar så jag tror verkligen vi är ett lag för framtiden. Vi har också en hög högstanivå så jag tror vi har chans att nå kvalet uppåt. Det är vår målsättning så vi siktar på det och sedan får vi ta det därifrån, säger Alexander Sannerholm.

  • Adam Andersson031-98 50 67