ADAM ANDERSSON
Snabba omställningar. Sävedalens IFs mittfältare Tilda Karlsson in en duell från matchen mot Göteborgs SIF.

”Vi är väldigt trygga i vårt spel”

Fotboll

Sävedalens IF har gått framåt denna säsongen och fortsätter avancera. I tisdags slog de Göteborgs SIF med 4-2 och ligger på andra plats i division 3 vilket är en helt ny nivå för damlaget.

– Målsättningen från förra säsongen var att komma upp i tredje divisionen och göra bra ifrån oss här, så det målet har vi redan nått, säger Klas Willén, huvudtränare för Sävedalens IF.

Laget är ganska ungt och består i huvudsak av tjejer födda 2001 – 2003. Tränaren Klas Willén menar att eftersom seniorkarriären startade så pass nyligen har fokus legat på att bli trygga med ett spelsystem över tid. De spelar ett i grunden defensivt 4-5-1-system där de kan kontrollera mittfältet och begränsa motståndarnas offensiv, för att sedan göra mål på snabba omställningar. Ambitionen har varit att bli ett topplag i den nya divisionen vilket de lyckats med.

”Trygga i vårt spel”

– Vi har redan nått det målet, men nu gäller det att vara ödmjuka och inte slappna av för mycket. Det finns många bra lag på den här nivån, dessutom vet man aldrig vad det har för B-lag, men vi är väldigt trygga med vårt spel, säger Klas Willén.

Tufft motstånd väntar

Sävedalen IF slog Göteborgs SIF i tisdags och matchbilden såg bra ut där Sävedalen kom upp bra i press och smackade in två spelmål, därtill två mål på frispark.

– Planen var att få motståndarna att röra mycket på sig, stå upp i närkamperna. Vi hade mer speed än dem, och kommer förbi deras backlinje på ett bra sätt, det gav resultat också, säger Klas Willén.

Tabellen leds nu av Tollered/Floda som ligger över Sävedalens IF med fyra poäng.

– Vi har kryssat två matcher mer än dem, och backade några snöpliga poäng där. Men det känns bra, vi flåsar dem i nacken och vi slog dem förra veckan med 3-2 borta, det var en skön vinst, säger Klas Willén.

Härnäst väntar Finlandia/Pallo AIF den 13 september.

– Vi fick en ganska behaglig seger mot dem hemma i våras, men de kommer vara otroligt revanschsugna och hungriga. De har många duktiga spelare och är tuffa, så det blir en absolut en utmaning, säger Klas Willén.