• Bild: Adam Andersson
  Svängigt värre. Seniordagen bjöd på såväl dansuppvisning från erfarna danskursare på Forellen i Partille, men också prova på-dans för besökare.
 • Bild: Adam Andersson
  Årliga besökare. Rudow och Kätehie Karlsson missar inte ett besök på Seniordagen.
 • Bild: Adam Andersson
  Annci Månsson.
 • Bild: Adam Andersson
 • Bild: Adam Andersson

Svängigt på Seniordagen

Partille

Dansuppvisning, prova på-aktiviteter och mycket mer. Att det var trygghet och hälsa som tema på årets seniordag i Partille gick inte att ta miste på.

I helgen arrangerades den årliga Seniordagen i Kulturum. En fullspäckad dag som i år hade temat ”trygghet och hälsa” där underhållning, prova-på aktiviteter, föreläsningar och underhållning ingick.

Inte minst erbjöds linedance som aktivitet att prova och inledningsvis bjöds det också på uppvisning för de seniorer som tagit kurser på Forellen under Annci Månssons ledning.

– Vi vill ju få andra att prova på. Eftersom att det är de daglediga och lite äldre som vi riktar oss mot så är ju den här dagen helt perfekt att göra det på. Vi har kurser både för nybörjare och de som dansat en stund, säger Annci Månsson när Partille Tidning får en pratstund med henne efter en av flera uppvisningar.

Totalt är det dryga 40-talet seniorer i Månssons dansgrupper och hon berättar att det är glädjen i dansen som driver henne.

– Det är musiken som gör det. Många tror också att linedance bara handlar om country, men så är det inte alls. Så fort det kommer en ny låt så finns det en ny dans till den, säger Annci Månsson.

Två andra som besökte Seniordagen var Rudow och Kätehie Karlsson. De passade bland annat på att lyssna på föreläsning om hälsa och välbefinnande.

– Vi är här varje år och det är ju väldigt roligt. Man träffar många som man känner också, säger Kätehie Karlsson.

Kätehie och Rudow hann också med att få lite annan viktig information om bland annat anhörigkontakter. Det fanns också en sak till som de absolut inte ville missa.

– Jonsereds kyrkokör kommer snart hit och spelar och det ska vi lyssna på.

 • Adam Andersson031-98 50 67