Malin Levin Bild: Björn Dinau

Stort förtroende för en ung person

KRÖNIKAN

Tänker att jag skall belysa min barndom och uppväxt lite i de kommande texterna. Små och stora händelser som kommit att forma den jag är idag. Just nu pågår livet och vi skapar hela tiden nya erfarenheter som man kan analysera och ta lärdom av först senare.

Med entreprenörskap i blodet ställde jag inför sommar­lovet 1994 frågan till min pappa om jag kunde få låna en stor summa pengar. Jag ville driva ett eget café och hade hittat en bra lokal för ändamålet. Min pappa tvekade inte mycket, trots mina knappa 13 års livserfarenhet. Jag anställde min bästa vän och mamma bakade närmare 700 portioner av den klassiska gotländska saffranspannkakan. Jag jobbade varje dag denna heta sommar. Det var mycket jobb, mer är jag kunnat föreställa mig men vi gjorde det. Sedan att vi i slutändan gick mer eller mindre plus minus noll spelar inte så stor roll. Pappa fick ju faktiskt tillbaka sina pengar, ett stort förtroende gett till en liten människa. En erfarenhet jag inte skulle vilja vara utan, så tacksam att jag av mina föräldrar fick möjligheten att göra detta.

Under gymnasietiden var min pappa egenföretagare och hans verksamhet växte, vi behövde flytta. De 12 kilometer från Visby som det nya boendet innebar blev en stor besvikelse för mig med tanke på den då förlorade närheten till vännerna. Jag ville inte detta och som nybliven tonåring så rasade min värld. Istället för att tvinga mig att följa de vuxnas beslut om ny adress och ny skola fick jag möjligheten att bo kvar i Visby i en egen lägenhet. Jag flyttade således hemifrån när jag var dryga 14 år men med full support av mina föräldrar.

Vilka händelser i ditt liv har påverkat dig till den du är idag? Jag är övertygad om att det här är händelser som har varit avgörande i mitt liv och bidragit till den jag är och har blivit. Jag har lärt mig att från tidig ålder ta ansvar. Jag vet vad jag vill, jag vet vad jag kan, känner mina begränsningar och jag är trygg i vetskapen att jag kommer lösa det mesta så länge jag har mina fina föräldrar och goda vänner vid min sida, de betyder allt för mig.

  • Malin Levin