William Bogojevic.

Så ska fysmonstret ta nästa steg

Handboll

Han blev ”försäsongens mästare” som mest vältränad av samtliga ligans representanter. Nu ska det mentala spelet ta William Bogojevic, 21, till nästa nivå.

Varje lag i ligan fick välja ut en spelare att representera laget i ”försäsongens mästare”. En tävling över fyra grenar som innebar bänkpress, plankan, speed shooting och stillastående längdfotahopp för att där kora vem som har ligans bästa fysik.

Efter att ha avlossat bössan i 116 kilometer i timmen, stått i plankan i över sex minuter och noterat 34 repititioner på en minut i bänkpress med 70 kilo på stången samt hoppat tre meter i stillastående längdhopp stod det klart att Sävehofs 21-åring, William Bogojevic, är ligans fysmonster.

”Var viktigt”

– Det var skönt att vinna den. Det var mycket prestige i det där så det var viktigt (skratt), säger William Bogojevic.

Sävehofs högerslägga har haft förberedelser inför säsongen och det är på ett speciellt område han lagt störst fokus. Fysiken känns som en rimlig gissning med tanke på ovanstående, men det är i det mentala som Bogojevic vill utvecklas den här året.

– Det jag behöver jobba på är skallen. Jag behöver bli kyligare och fatta rätt beslut på planen. Fysiken är det väl inget fel på utan det är mer mentalt jag vill utvecklas. Det känns som att man mognar hela tiden och det tycker jag är den viktiga delen för mig.

Andreas Stockenberg pratar om att du är en av spelarna som ska driva laget den här säsongen. Känner du själv att du är redo för det?

– Ja. Jag vill ha den rollen och jag vill vara där i de avgörande lägena. Det är en roll jag känner mig redo att axla, säger William Bogojevic.

  • Adam Andersson031-98 50 67