Arkivbild: Björn Dinau
Mattias Wetterberg.

Pergamontrio uttagna till VM

Bowling

De sex spelarna som ska representera Sverige i bowling-VM i Hongkong i vinter är uttagna. Då består inte mindre än hälften av Team Pergamonspelare.

Ja, nu står det helt klart vilka som får representera blågult på herrsidan i VM i Hongkong i slutet på november. När förbundskaptenen Johan Ekström presenterade truppen fanns tre spelare med från Partilleklubben Team Pergamon. Det är Jesper Svensson, 23, Martin Larsen, 39, och Mattias Wetterberg, 29, det rör sig om. Däremot nobbades deras lagkamrat Daniel Fransson, 27, som spelade VM för Sverige förra året.

För Mattias Wetterbergs del var förra årets VM hans första i karriären och nu får alltså den 29-årige högersläggan nytt förtroende.

– Första känslan är att det är skönt att det är klart. Även om jag var hyfsat säker på att komma med så kan man aldrig veta helt hundra. Det känns såklart väldigt gött då det bästa som finns är att få äran att representera Sverige i ett mästerskap och framför allt när det är VM, säger Mattias Wetterberg.

Förra årets VM blev ingen större succé för svensk del. Det blev till slut ingen blågul medalj från mästerskapet, men det hoppas Wetterberg styra upp det här året.

– Revanschlusten är ju enorm från förra året och det tror jag hela laget känner. Målsättning är svårt och det kommer såklart diskuteras fram en gemensam målsättning för laget, men självklart vill man ju ha med sig en medalj hem, säger Mattias Wetterberg.

Under den gångna helgen avgjordes världstourtävlingen Lucky Larsen Masters. Döpt efter just Pergamonspelaren Martin Larsen. Frontmannen själv slutade åtta i tävlingen, en placering bakom Jesper Svensson. Mattias Wetterberg slutade på en tolfteplats.

  • Adam Andersson031-98 50 67