Längre sovmorgon leder till bättre resultat

Partille

Eleverna på Öjersjö storegård har svårt att orka upp på morgonen för dom är tvungna att vakna senast 07.30.
Lärarna måste tröttnat på gäspande elever som ramlar in för sent så därför tycker jag att vi ska ändra starttiden till klockan 09.10 i stället för 08.10.
Närvaron kommer bli mycket bättre ifall vi kan vakna 08.30 istället för 07.30.Vi kommer få en lugnare arbetsmiljö ifall vi får den extra timmen. Det är så skönt att sova ut på morgonen. Man hinner vakna och äta frukost så att man är redo för skolan och man är inte trött. Jag tror att man kommer få bättre resultat med sovmorgon.
Den biologiska klockans inställning förskjuts med en timme eller två, vilket gör det svårare att komma upp tidigt på morgonen. Trots det är det få skolor som börjar senare än 08.30.
På Skolverkets hemsida står det att det är upp till varje enskild rektor att bestämma när skoldagen ska börja så länge man håller sig till timplanen.
Om skoldagen är ifrån 08.10-14.30 så går jag hellre 09.10-15.30 för när jag sover ut på morgonen så blir jag mer koncentrerad och då tror jag att jag kommer att få bättre resultat i skolan.
Vilma