Jonathan Edvardsson och Oskar Sunnefeldt hade all anledning att se nöjda ut i derbyt mot Alingsås. Bild: Adam Andersson

Efter derbysegern: ”Visste exakt vad de skulle göra”

Handboll

Sävehof körde över Alingsås i derbyt – då avslöjar också hemmalaget att ett av de stora segerrecepten var att scoutat sönder motståndet.

Det var egentligen aldrig något snack om saken. William Bogojevic inledde tillställningen med ett stenhårt skott som via målramen gick in och gav Sävehof ledningen i hemmaderbyt mot Alingsås och den ledningen skulle hemmalaget aldrig släppa. 1–0 blev 5–2 som blev 10–4 och på den vägen var det.

– Vi håller nivån och skärpan uppe hela tiden och då blir det så här. Vi tar rätt lägen tycker jag och vi är bra bakåt också. Det är klart att (Mishels) Liaba gör en del, men vi sa i halvtid till varandra att så länge han gör någonting och de andra inte gör någonting så är det fine, säger William Bogojevic.

Ja, för det var Liaba som var gästernas klart bästa spelare i det offensiva och gjorde också nio av lagets mål. I övrigt hade AHK förtvivlat svårt att ta sig i genom Sävehofs försvarsspel. Efter matchen avslöjade också hemmaspelaren Oskar Sunnefeldt, som för övrigt var en gigant både framåt och bakåt i matchen, varför det blev så.

– Vi är inlästa på dem. Vi visste exakt vad de skulle göra och då är vi bra, säger Sunnefeldt.

Ni hade scoutat Alingsås väl?

– Ja, precis. Sedan är det ju inte ett nytt lag direkt. Vi har ju mött dem flera gånger tidigare.

Sävehof slappnade av en aning under perioder av den andra halvleken, men det var egentligen aldrig något snack. Slutresultatet skrevs till 34–28 och Sävehofherrarna kunde därmed inkassera säsongens andra seger.

– Skönt som fan. Vi håller oss kyliga och håller skärpan hela vägen till slutet och det känns riktigt bra, säger William Bogojevic som noterade sju mål i matchen.

Det var bara en i hemmalaget som var ännu effektivare framåt och det var Oskar Sunnefeldt med nio fullträffar.

– Det gick bra idag. Jag är såklart jättenöjd. Bollarna går in framåt och bakåt tycker jag att jag har bra snack med egentligen hela laget och det är riktigt skönt, säger Oskar Sunnefeldt.

Hur ser du på säsongsstarten?

– Helt okej skulle jag säga. Jag har högre förväntningar, men samtidigt har det inte gått så många matcher än. Det är tidigt på säsongen, men idag känns det ju bra, säger Oskar Sunnefeldt.

 

FAKTA

34–28

Sävehof–Alingsås

Handbollsligan

Målen, Sävehof: Oskar Sunnefeldt 9, William Bogojevic 7, Sebastian Karlsson 5, Jonathan Edvardsson 4, Jonas Larholm 2, Viktor Ottosson 2, Gzim Salihi 2, Henrik Johansson, Gustaf Wedberg, Christoffer Brännberger.

  • Adam Andersson031-98 50 67