• Bilder: Adam Andersson
    Jonathan Edvardsson.
  • Agust Eli Björgvinson.
  • Andreas Stockenberg.

”De unga som ska göra det”

Handboll

Bara dagar kvar till serie­premiären som innebär stekhett derby mot Redbergslid. Då är det Sävehofs yngre garde som ska lyfta laget både mot RIK och den här säsongen.

Fjolårssäsongen blev inte alls vad Sävehofherrarna hoppats på. Även om man till slut tog sig till slutspel så blev det omedelbart respass i kvartsfinalserien mot Malmö.

Nu går laget in i en ny säsong och man gör det med en ny huvudtränare. Under fjolåret hade Robert Wedberg ansvaret, men lämnade för jobb inom handbollsförbundet mitt under säsongen. In klev klubbens avgående sportchef, Anders Eliasson, och tog rollen våren ut. Efter uttåget presenterade klubben så småningom den som kommer att styra skutan under 2018/19, den tidigare assisterande tränaren Andreas Stockenberg.

”Världens största”

– Nu har man varit i Sävehof i ett och ett halvt år och även om jag varit i hyfsat stora föreningar tidigare så är det ändå världens största handbollsförening jag kommit till. Man får tänka på vad man säger och gör. Man är inte bara ansvarig för det här herrlaget under 1 500 ungdomar också, säger Andreas Stockenberg och fortsätter:

– Samtidigt har jag aldrig varit i en förening där allting är så seriöst. Det är en ynnest och det är hit man velat ta sig. Sedan har Sävehof inte varit det där topplaget på herrsidan som man varit van vid mellan 2000-2012 ungefär. Jag känner nu att jag har en jäkla chans att göra det bästa på länge och det är inspirerande, men samtidigt handlar det fortfarande om ödmjukhet och hårt jobb, säger Stockenberg.

Partille Tidning var på plats när Sävehof gjorde en av sina sista träningar inför seriepremiären på lördag. Det är dessutom inte vilken premiär som helst när laget får inleda med ett bortaderby mot Redbergslid, men det gulsvarta Partillelaget känner sig redo.

– Vi hade en bra vår där vi kanske roterade lite i hierarkin. Vi hade många äldre hemvändare och det var då det skulle hända, men nu har vi vänt på det där och det är de unga som ska göra det och de äldre ska vara med och stötta. Inför lördag har vi ingenting att skylla på. Vi känner själva att vi inte kunnat göra så mycket mer inför premiären på lördag. Vi är förberedda, säger Stockenberg.

Värvat målvakt

Lagets rutinerade målvakt, Per Sandström, valde att avsluta sin karriär i våras. Istället har laget värvat in Agust Eli Björgvinson. 23-åringen kommer att bilda målvaktspar med den ännu yngre Simon Möller. På utespelarsidan har laget tappat Viktor Rhodin, men istället värvat Christoffer Brännberger.

Är det någon spelare som du tror lite extra på inför säsongen?

– Sebastian Karlsson ska vara en av seriens bästa på sin position. Nu är det dags för honom att ta steget ut i rampljuset. Jag tror att det blir så och det borde bli så för han har sett jättebra ut. Sedan har snacket varit att William Bogojevic varit en av landets största talanger. Nu ska han vara med och driva det här laget, säger Andreas Stockenberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67