• ARON MIKAEL SIK
  • ARON MIKAEL SIK
  • ARON MIKAEL SIK
  • ARON MIKAEL SIK
    Nöjda besökare. Jenny Edvinsson och Tea, 1,5 år, såg Babblarna – musikalen för andra gången.

Babblarnas turnéstopp i Partille – småbarnen jublade

Partille

Det var slutsålt och fullsatt när succéföreställning Babblarna – musikalen bjöd på sång, musik dans med Diddi, Doddo, Dadda och de andra figurerna från böckerna.

Det mycket populära pedagogiska figurerna Babblarna besökte kommunen och uppträdde med sin musikalföreställning på Kulturum under lördagseftermiddagen. Det var fullsatt på Kulturums stora sal med föräldrar och barn i åldrarna 1,5 – 6 år. Babblarna har blivit något av ett fenomen som hjälper barn med språkutveckling. Grunden till konceptet kom redan på 80-talet men de nuvurande figurerna lanserades 2006 av författaren Anneli Tisell.

Just nu turnerar Babblarna-musikalen land och rike runt med den populära föreställningen som belönades med juryns specialpris på Kristallengalan under fredagskvällen. Den 7 oktober är det turnéavslutning och sedan har en ny föreställning premiär redan i februari 2019.

Medverkade på scen var Emma Rickfjord, som spelar karkaktären Klonk, och Sara Scott och Magnus Sjögren som ger liv åt de övriga Babblarfigurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo.

– Vi har varit på turné i snart två år, vi åker upp och ner i landet hela tiden, från Ystad till Kalix. Ibland över sju föreställningar i veckan, men det är fantastiskt kulberättar skådespelaren Sara Scott.

Barnen jublade av förtjusning när Klonk gjorde entré på scen med sin vänliga och glada personlighet. Sedan presenterades de andra Babblarna, vissa av figurerna är lite blyga och osäkra och då fick barnen hjälpa till att locka fram dem ur kulisserna.

Föreställningen var färgglad med mycket positiv energo, sång, dans och svängig musik. Alla sjöng med i texterna, kom med glada tillrop, tjöt och klappade i händerna. Efteråt fick barnen chansen att träffa på Babblarna utanför stora salen och där uppstod ett veritabelt kramkalas med Klonk och de andra figurerna.

Några som närvarade var Jenny Edvinsson, med dottern Tea, 1,5 år, som åkt från Göteborg för att se föreställningen för andra gången.

Vad är det som är så bra med Babblarna?

– Det är nog musiken, den är så bra och det är så bra och enkla texter som man kan sjunga med i. Vi lägger inte så stor vikt vid det pedagogiska aspekten av det utan det är mer figurerna och låtarna som är grejen, säger Jenny.