• Arkivbilder: Björn Dinau
    Rasade in. Innertaket till Kulturums orkesterlokal rasade in i våras. Nu är det helt åtgärdat och Kulturskolan drar snart igång med en ny termin.
  • Frida Uneback Malm, chef för Kulturskolan i Partille.

Takraset åtgärdat: ”Finns ingen oro”

Partille

En måndagmorgon i våras möttes personal från kultur och fritid av att taket rasat in till Kulturum. Nu är allt lagat och Kulturskolan har kunnat återinta sina lokaler.

Det var den 19 maj i år som händelsen inträffade. Taket till Kulturums orkesterlokal där Kulturskolan utövar aktiviteter rasade in. Det skedde på en lördag och som tur var befann sig inga människor i lokalen när taket gav vika.

På måndagmorgonen kom sedan personalen till jobbet och bevittnade vad som inträffat under helgen. Då låg stora isoleringsplattor över två flyglar och stolar som fanns inne i lokalen.

Fick byta lokaler

Kulturskolans verksamheter fick under terminens två återstående veckor då flyttas till andra lokaler.

– Just då fick vi göra lite provisoriska lösningar, men vi kunde ändå ha de konserter som vi hade planerat för och det är vi såklart glada över, säger Frida Uneback Malm, chef för Kulturskolan i Partille.

Enligt Björn Hjortberg, projekt- och inköpschef, på Partillebo rörde det sig om ett dålt fel som ibland kan inträffa och entreprenören tog på sig ansvaret för felet.

– Det är åtgärdat efter skolboken, säger Hjortberg när Partille Tidning når honom.

Partillebo har förutom att bygga upp och stärka upp det innertak som rasat in även sett över samtliga tak i K-huset och säkerställt att allting är i sin ordning. Från Kulturskolans sida ville man att reparationen skulle stå klar till lärarna var tillbaka efter semestern och den tidsplanen lyckades man hålla. Den 15 augusti fick Kulturskolan återigen börja flytta in sina saker i orkesterlokalen för att vara redo till vecka 36 när eleverna är tillbaka.

Ingen oro

– Partillebo har varit väldigt nogranna med det här och jobbat med det hela sommaren. Nu förbereder vi för fullt för att eleverna ska komma, säger Frida Uneback Malm.

Kulturskolan, som för övrigt fyller 75 år i år och är med det en av landets äldsta kulturskolor, har mycket på schemat i höst och ser fram emot att börja arbeta igen.

– Vi är vid gott mod och det ska bli riktigt kul att komma igång igen, säger Uneback Malm.

Det finns ingen oro över att det här ska hända igen?

– Nej, det gör det verkligen inte, säger Frida Uneback Malm.

  • Adam Andersson031-98 50 67