• Bild: Adam Andersson
  • Bild: Adam Andersson
  • Bild: Leif Lundvall
  • Bild: Adam Andersson

Stor brand i Sävedalen

Sävedalen

Två lagerlokaler har brunnit ned i Sävedalen. Räddningstjänsten är i skrivande stund fortfarande på plats och har fått jobba hårt för att förhindra spridning av branden.

Det var vid 10-tiden under söndagsförmiddagen som ett larm kom in om en brand i en byggnad i Sävedalen. Det visade sig vara en lagerlokal som fattat eld. Elden spred sig sedan till en byggnad alldeles bakom som också användes som lagerlokal och förråd. Även den byggnaden hade fattat eld när räddningstjänsten, som fick skicka ett tiotal bilar till platsen, anlände.

– Vi försökte dämpa branden och gå in med rökdykare, men det brann så pass kraftigt att vi blev tvungna att backa ut, säger räddningsledaren Svante Carlsson till Partille Tidning.

På grund av att branden var så pass kraftig fanns risk för att den skulle sprida sig till fler byggnader och där var det framför allt Triumfglass huvudlokal som stod farligast till.

– Det fanns en viss oro för att branden skulle sprida sig. Det är ett bra avstånd till Triumfglass byggnad. Det är väl drygt 100 meter dit, men när det brann så pass intensivt som det gjorde så hade vi mycket glöd i luften så vi har fått ha folk på taket där och säkerställa att vi inte skulle få någon spridning dit, säger Svante Carlsson.

Strax efter lunchtid hade räddningstjänsten fått bra kontroll på branden och rökutvecklingen hade avtagit kraftigt. Då fanns inte längre någon spridningsrisk, men byggnaderna brann fortfarande i botten.

– Vi har rasrisk så vi kan inte gå in där. Det får brinna lite kontrollerat och försiktigt, säger Carlsson.

I samband med branden kom även uppgifter om strömavbrott i närheten, men om det har något samband är i dagsläget oklart.

– Det klarar vi inte riktigt av att svara på nu, men det ska vi ta hjälp av Partille energi för att titta på, säger Svante Carlsson.

Ingen person har kommit till skada och i dagsläget är det oklart vad som föranlett branden.

Polisen som också var på plats har Göteborgsvägen framför de brinnande byggnaderna avstängd och Svante Carlsson räknar med att släckningsarbetet kommer att pågå ett tag till.

– Vi kommer att avsluta det under kvällen eller möjligtvis tidigt imorgon, säger Svante Carlsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67