• Bilder: Leif Lundvall Sävehofs damer vann äldsta klassen i Partille Cup.
 • Bild: Leif Lundvall
  Bronsmedaljör. 17-åriga Gaêl De Coninck vann brons på 800 meter på ungdoms-EM.
 • Sävedalens F14-lag spelade på Backavallen och kom trea i sin grupp och fick spela vidare i B-slutspelet.
 • Solen sken över Partille Cup. Här är Sävehofs F13-lag på Heden mellan två matcher.
 • Ingrid Jörstam i Sävehofs F13-lag.
 • Sävedalens lag i 15-årsklassen vann sin grupp, gick till åttondelsfinal och förlorade först i sin sjätte match. Här kämpar Nelli Nygren om bollen.
 • Sävehofs A-flickor med lagkaptenen Agnes Aseskog i spetsen trivdes på Heden.
 • Erik Nyström och Simon Möller i Sävehofs P18-lag vinner här semifinalen i sudden death mot ett danskt lag.
 • Sävedalens P12-lag mötte overmäktigt motstånd på planerna i Kviberg. Här är det taktiksnack i paus i värmen.
 • Dennis Andreasson jublar efter sitt mål på Hedens huvudarena inför välfyllda läktare. Sävedalens P18-lag gick långt i turneringen och slogs ut först i åttondelsfinalen.

Sport mitt i sommaren

Partille kommun

Mitt i sommaren fullkomligt sprudlar det av sport i Göteborg och Partille med omnejd. Gator och idrottsplatser lyses upp av färgglada träningsoveraller med ungdomar från i stort sett jordens alla hörn.

Många som håller på med sin sport har ju lite sommarlov men det gäller inte de som håller på med handboll, fotboll eller friidrott och är med i Partille Cup, Gothia Cup och Världsungdomsspelen. För dom är sommaren förknippad med årets fest.

Först ut och i slutet av juni drar Världsungdomsspelen igång för tre dagars fri- idrottstävlingar på Ullevi. I VU-spelen, som är Sveriges största friidrottstävling, är mixen av etablerade världsstjärnor och entusiastiska ungdomar den största tjusningen.

Femma på 800 meter

Nästan hälften av de tävlande kommer från utlandet och i den tuffa konkurrensen gjorde friidrottarna från Sävedalens AIK många fina resultat. En topprestation gjorde till exempel Sara Christiansson som kom femma på 800 meter med tiden 2.09.20.

Bland de uppåt femtio deltagarna från Saik kan också nämnas Anastasia Denisova, Beatrice Amundin, Simon Lanngren, Leo Kalervo, Helmi Hjortbäck, Alexander Bucht och Maud de Coninck.

Vid sidan av medeldistansaren Andreas Kramer som fortsätter att leverera topptider på löparbanorna runt om i Europa är det annars Mauds storasyster Gaêl De Coninck som imponerat mest i sommar. I ungerska Györ sprang hon hem ett brons i ungdoms-EM på 800 meter på den lysande tiden 2.06.14.

Succé för Partille Cup

Handbollsfesten Partille Cup i början av juli blev en ny succé. Turneringen spred fin publicitet åt Göteborg och Partille och gav alla deltagare och besökare ett oförglömligt minne för livet.

– Veckan har varit strålande på alla sätt. Våra nya aktiviteter, som parahandboll och kulturfestival på Heden, har varit som pricken över i:et. Det har varit en vecka av värme och glädje och Partille Cup är verkligen en värld av handboll, säger cupgeneralen Fredrik Andersson.

Nästa år firar turneringen femtio år och då kommer det att satsas ännu mer. Då kommer det till exempel även att finnas veteranklasser på programmet.

Rent sportsligt gick det också bra för arrangerande IK Sävehof. Det blev till exempel seger för både herrarna och damerna när U21-finalerna avgjordes framför välfyllda läktare på Hedens huvudarena.

I Gothia Cup deltog tolv lag från Sävedalens IF, Öjersjö IF, Jonsereds IF och Partille IF. Som vanligt var det stentufft motstånd från allra första början, både från svenska och utländska lag.

Sävedalens IF

Allra bäst av lagen från Partille klarade sig Sävedalens IF:s två äldsta lag som båda tog sig till A-slutspelets åttondelsfinal. P18 förlorade där mot sydafrikanska University of Pretoria och F15-laget mot spanska Osasuna.