Spartacusspelare ledde U18-landslaget till framgång

Rugby

Trippelmöte mot Norge för det svenska U18-landslaget – då bestod inte mindre än halva det blågula laget av Spartacusspelare som dessutom ledde Sverige till tre raka segrar.

I helgen spelade det svenska U18-landslaget i rugby tre stycken matcher mot grannationen Norge. Matcherna spelades på svensk mark och i sjumanna-rugby. Den svenska truppen bestod av totalt tolv spelare och bland dessa var inte mindre än sex stycken Spartacusspelare.

– Det säger såklart att vi har ett starkt ungdomsgäng i klubben och det är många som börjar etablera sig i juniorlandslaget på riktigt och det är naturligtvis jätteskoj, säger Henrik Lundquist, Spartacustränare och U18:s assisterande förbundskapten.

Matcherna i sig blev tre riktigt jämna historier. Kanske till och med jämnare än det svenska laget hade räknat med.

– Norge var nog lite bättre än vi trodde och det var såklart kul, säger Lundquist.

Sverige drog trots allt det längsta strået i samtliga tre matcher och det var Spartacusspelare som visade vägen. Aron Qvarnström agerade lagkapten för det svenska laget under samtliga matcher och hans bror, Axel Qvarnström, blev utvald till drabbningarnas bästa spelare.

– Vi var ändå lite slitna eftersom att vi hade seriematch dagen innan, säger Henrik Lundquist.

Där mötte Spartacus Malmö och efter att ha suttit i förarsätet efter den första halvleken tappade Partillelaget matchen och förlorade.

– Det är vi såklart besvikna över. Nu laddar vi för kommande seriematcher och USM, säger Henrik Lundquist.

  • Adam Andersson031-98 50 67