Bild: LG AASA
Sebastian Söderberg.

Söderberg missade cutten i Nordea Masters

Golf

En ganska tuff förstarunda var det som till slut stjälpte Partillesonen Sebastian Söderbergs chanser att få spela vidare även under de två avslutande dagarna i Nordea Masters. Europatourtävlingen som spelades i Göteborg på Hills det här året hade dryga 30-talet svenskar i startfältet där Söderberg var en av dem, men det blev alltså inte den succé som Söderberg hoppats på.

Partillegolfaren gick in på 73 slag under den första rundan, tre slag över banans par efter att bland annat noterat en dubbelboggey på det tolfte hålet.

Det skulle sedan stå klart att cutten skulle landa på par för att klara cutten och få spela vidare även under de två avslutande dagarna. Söderberg gav det verkligen chansen och började med inte mindre än fyra birdes under de första nio hålen. Där och då låg 27-åringen alltså på -1 inför de avslutande nio hålen, men återigen skulle en dubbelboggey förstöra dagen. Den här gången kom den dock på banans sista par 3-hål och Söderberg skulle till slut gå in på 68 slag för dagen och +1 totalt, vilket alltså var ett slag för mycket för att få spela vidare.

  • Adam Andersson031-98 50 67