Arkivbild: Adam Andersson
Alexander Bernhardsson blev målskytt i Sävedalens 5–2-seger.

Sävedalen vann efter riktigt målkalas

Fotboll

Tre mål inom loppet av åtta minuter och totalt fem mål framåt – då slog Sävedalen knock på Olympic och tog tre heta poäng i helgens bortamöte.

Det var trots allt Olympic som började bäst i matchen och skapade tre tämligen heta målchanser under matchens första kvart, men Sävedalens målvakt Richard Jansson klev fram mellan stolparna vid samtliga tillfällen.

– Det är tre matchavgörande räddningar han gör där, säger Sävedalentränaren Sebastian Chitsaz.

Istället var det Sävedalen som såg till att bjuda på effetiviteten. När hemmalaget gick hårt för ett ledningsmål kunde gästerna vända på steken och istället ta ledningen genom Fredrik Alnäs efter drygt 20 minuter.

Sedan skulle det bara smälla.

Mellan matchens 31:a och 39:e minut ökade Sävedalen på ledningen till 4–0 efter fullträffar från Alexander Bernhardsson, Anton Nilsson och Wilmer Melander.

– De får en spelare skadad som kliver av en stund och under den tiden hinner vi göra två mål. Lite oturligt för Olympic såklart, säger Sebastian Chitsaz.

När Sävedalen också tog ledningen med 5–0 i inledningen av den andra halvleken genom Anton Nilsson var saken definitivt klar. Då hjälpte hemmalagets två reduceringsmål föga.

– Jätteskönt med tre nya poäng. Det är en bra trend vi är inne i nu och det mesta pekar uppåt. Det är självklart positivt med lite plus på självförtroendekontot inför matchen mot Halmstad, säger Sebastian Chitsaz.

  • Adam Andersson031-98 50 67