Arkivbild: Adam Andersson
Fredrik Alnäs.

Sävedalen föll i höstpremiären

Fotboll

Det blev en tung förlust på hemmaplan för Sävedalen när serieuppehållet nu är över. Däremot har laget under just det uppehållet avancerat till en stormatch i Svenska cupen.

Matchplanen var klar när Sävedalen gästades av tabelltvåorna Halmia i höstsäsongens första omgång. Sif valde att inleda tillställningen i motvind och hålla ställningen jämn för att sedan inleda anstormningen i den andra halvleken.

Första halvan av den planen lyckades man också med. Ställningen var nämligen 0–0 efter 45 spelare minuter och hemmalaget hade en bra känsla i gruppen.

– Vi ville komma ut hårt i andra, men istället gör de 1–0 efter bara några minuter och vår matchplan faller helt, säger Sävedalentränaren Sebastian Chitsaz.

Sävedalen gjorde sedan sina försök att få hål på Halmia som man besegrade under våren på bortaplan, men lördagens drabbning skulle få en annan utgång. Gästerna vann nämligen matchen och slutresultatet skrevs till 2–0.

– Att vi tar tre poäng var mot varandra känns väl rättvist. Halmia var bra idag och jag tycker faktiskt att vi också var bra, säger Chitsaz.

Bra var också Sävedalen när man nyligen avancerade vidare i Svenska cupen. Efter seger i den första omgången står det nu klart att superettanklubben Halmstad BK står som motståndare i den andra omgången.

– Det är jättestarkt att vi tar oss vidare och vi ska göra vad vi kan för att vinna. Jag hoppas att hela Sävedalen sluter upp bakom oss och hejar fram oss när det kommer spelas elitfotboll i Sävedalen, säger Sebastian Chitsaz.

Omgång två av Svenska cupen spelas antingen den 22 eller 23 augusti. Sävedalen mot Halmstad spelas i vilket fall på Vallhamra IP.

  • Adam Andersson031-98 50 67