Pressbild
Vislegendar spelar i lummig miljö. Ola Magnell på Trästocksfestivalen 2011.

Legendarisk ordkonstnär till Herrgårdsscenen

Jonsered

Vissångaren, låtskrivare och textförfattaren Ola Magnell gör turnéstopp i kommunen. Hans karriär sträcker sig över fyra decennier och har kantats av en rad fina utmärkelser. Med sig på scen har han tre rutinerade Jonseredsmusiker.

Det är kulturföreningen Kulrurella i Partille som i samarbet med kommunen i huvudsak ansvarar för arrangemangen på Herrgårdsscenen i Jonsereds trädgårdar. I helgen kommer Ola Magnell att uppträda med lokala förmågor som Örjan Hjort, Bo Stenholm och Stefan Abelsson. Bo Stenholm och Stefan Abelsson är knutna till Backa teater i Göteborg och Bo är även aktiv i KulturElla.

– Jag kommer spela gitarr och sjunga lite backup vocals. Bosse (Stenholm) spelar bas i det här sammanhanget. Stefan Abelsson är multiinstrumentalist ska spela lap steel, en slags steel guitar, passar lite råare, bluesigaere och så ska han spela mandolin.Vi repat in ett tiotal låtar, sen får vi se hur många det blir, säger Örjan Hjorth.

Ola Magnell blev känd på 70-talet som vissångare och låtskrivare, och slog igenom 1974 med albumet Påtalåtar. Han var en del av den blomstrande proggvågen, men tillhörde den mindre politiska grenen. En rad fina priser och utmärkelser har tilldelats honom genom åren, bland annat Nils Ferlin-sällskapets trubadurpris och Cornelis Vreeswijk-stipendiet och Gustaf Frödings stipendium. 2016 utkom boken ”Ord och inga visor; låtlyrik 1973 – 2013”, som samlar Magnells underfundiga låttexter från samtliga album och även outgivet material.

På Herrgårdsscenen kommer Ola gräva djupt i sin stora låtskatt och bjuda på klassiker så väl som mer nyskrivet material.

– Det ska bli så himla kul att spela med Ola, har följt honom i alla år, han är en av mina stora idoler, så det är en ynnest att få lira ihop, säger Örjan Hjorth.