Andreas Kramer.

Kramer vann i comebacken på hemmaplan

Friidrott

Det var tre år sedan han tävlade på hemmaplan senast, men i helgen var Andreas Kramer tillbaka i Folksam GP i Göteborg. Då blev det också seger för Partillesonen som också var och nosade på sitt svenska rekord.

Det var mindre än en vecka sedan Andreas Kramer landade i Göteborg igen efter sin galna EM-succé i Berlin när han intog startlinjen i Folksam GP på Slottskogsvallen i helgen. Sävedalenlöparen som inte tävlat på hemmaplan under de tre senaste åren märkte också av att hans EM-silver in gått många förbi.

– Det var många som kom fram och gratulerade mig. Inte bara för det här loppet utan framför allt för EM. Det var riktigt häftigt att få tävla på hemmaplan igen.

Det var lite skillnad jämfört med loppet för tre år sedan?

– (Skratt) Ja, man kände verkligen skillnad. Jag fick väldigt stort stöd, säger Andreas Kramer till PT.

Loppet då?

Andreas Kramer åkte till Slottskogsvallen med förhoppningar att kunna hota sitt svenska rekord på 1.45,03, men fick inte riktigt förutsätttningarna för det. Dels var det både lite regnigt, kallt och blåsigt vilket inte öppnade upp för en riktigt snabb tid. Sedan fick han kanske framför allt löpa halva loppet mer eller mindre ensam.

– Det var en väldigt snabb öppning på loppet, men när vi skulle in på andra varvet så drog haren ned tempot ordentligt. Jag kände att jag ville fortsätta springa fort så jag gick på utsidan om honom och gick om. Sedan blev jag ensam därifrån vilket gjorde att det blev svårt att springa ett riktigt snabbt lopp, säger Kramer.

Det blev trots allt en klar seger och en tid på 1.45,27 i stark motvind på upploppet vilket ändå visar att EM-formen sitter i.

– Jag är ändå nöjd med den tiden. Jag hade inte de bästa förhållandena, men jag har lagt upp träningen för att fortsätta hålla formen och fortsätta springa snabbt, säger Andreas Kramer som närmast kommer att springa SM till helgen. Där blir det med all säkerhet 800 meter, men eventuellt även någon ytterligare distans.

Sedan väntar också finnkampen, galatävling i Zagreb och Continental Cup.

  • Adam Andersson031-98 50 67