Bild: Adam Andersson
Andreas Kramer följde upp EM-silvret med ett SM-guld.

Kramer tog SM-guld i tuff vind

Friidrott

Han visade nyligen att han är näst bäst i Europa. Nu slog Andreas Kramer också fast att han är Sveriges snabbaste 800-meterslöpare.

Det var absolut inget snack om saken och i ärlighetens namn var det nog inte jättemånga som hade väntat sig det heller. Andreas Kramer vann SM-guld på 800 meter och Sävedalenlöparen gjorde det dessutom i överlägsen stil.

– Det var många som sa till mig redan innan att jag hade vunnit och så är det såklart inte. Man måste springa om det. Så det känns skönt ändå att jag kunde leva upp till folks förväntningar. Jag åkte bara dit med en tanke och det var att vinna SM-guld, säger Andreas Kramer när Partille Tidning når honom på tåget på väg hem från Eskilstuna.

Efter segern i kvalheatet var det dags för final och även om Kramer inte hade någon som direkt hotade honom bestämde han sig för att försöka springa ett snabbt och bra lopp.

– Det är inte helt lätt när man ligger ensam i täten och det var ganska blåsigt också. Speciellt på bortre sidan blåste det ganska mycket motvind så då var det bara att försöka köra på och kriga, men det var svårt att göra ett riktigt snabbt lopp, säger Kramer.

Segertiden blev ändå 1.47,82 vilket han inte alls var missnöjd med när förutsättningarna var som de var.

– Jag är nöjd med det i den vinden och att det var avstannandes på upploppet. Jag tycker det kändes bra, säger Kramer.

Nu väntar Finnkampen för Sävedalenstjärnan innan två ytterligare tävlingar får avsluta säsongen.

– Jag siktar på att göra de här sista veckorna riktigt bra. Finnkampen är någonting man verkligen inte vill förlora. Jag såg alltid Finnkampen när jag var yngre och nu har jag fått vara med själv ett par gånger så jag ser fram emot att åka till Finland, säger Andreas Kramer.

  • Adam Andersson031-98 50 67