Bild: Sävehof
Hanna Fogelström och Ulf Bramfors.

Klart: Ny assisterande tränare till Sävehofdamerna

Handboll

Sävehof plockade upp Rasmus Overby som ny huvudtränare för damlaget efter att han tränat klubbens juniorlag. Nu kritar man fast Overbys kollega på samma sätt.

Det är Ulf Bramfors som blir de regerande svenska mästarnas nya assisterande tränare. Det meddelar nu klubben via ett pressmeddelande.

Bramfors som tidigare varit aktiv spelare i Redbergslid och Heid kommer närmast från att ha tränat Sävehofs P16-lag som bland annat varit framgångsrika i USM och tagit tre guld, men nu lämnar han alltså P16-laget för damseniorerna.

– Väldigt roligt att få vara en del av det här otroligt duktiga laget. Jag ser fram emot att arbeta med det bästa laget i Sverige, säger Ulf Bramfors själv i pressmeddelandet.

Sävehofdamernas manager, Hanna Fogelström, hyllar Bramfors engagemang och menar att det är en stor anledning till att 38-åringen fått förtroendet.

– Kul att kunna rekrytera från egna led. Ulf kommer att passa bra in i vårt damlag. Han har ett stort handbollshjärta, är trygg och mycket engagerad, säger Fogelström.

Som tidigare nämnt blir Bramfors alltså kollega med Rasmus Overby som tagit över huvudansvaret för damerna efter Henrik Signell. Overby själv ser fram emot det samarbetet.

– Ulf är en härlig person och har ett bra handbollshuvud, jag tror att vi kommer bli ett bra team, säger Rasmus Overby.

  • Adam Andersson031-98 50 67