Leo Zhukov
Nadine Kåmark.

Kåmark tvåa i VC-premiären

Cykeltrial

Hon har tidigare tävlat för Rävlanda, men till den här säsongen har cykeltrial-stjärnan Nadine Kåmark kritat på för Partille trialklubb. Nu har också Kåmark, som tog medalj på VM under 2017, inlett världscup-säsongen med premiären i Österrike och det skulle bli en gastkramande historia.

Kåmark noterades för en tredjeplacering i kvalet och i finalen skulle det bli dramatik. Partillecyklisten slutade nämligen på exakt samma antal prickar som den regerande världsmästarinnan Nina Reichenbach från Tyskland. Därmed fick tävlingen avgöras med hjälp av duon placeringar i kvalet och där var Nina Reichenbach bättre.

– Jag låg i ledningen länge och var såklart jättenära en förstaplacering. Men oavsett så var en andraplats en kanonstart på säsongen, säger Nadine Kåmark.

Nästa vecka tävlar hon i EM i Schweiz.